Estonya Başbakanı: Sadece 30 Afgan göçmen alacağız

Afganistan'ın Taliban kontrolüne geçmesi yeni bir göç dalgasını tetikleyebilir. Estonya Başbakanı Kaja Kallas, sadece 30 göçmen alacaklarını açıkladı.

Estonya Başbakanı: Sadece 30 Afgan göçmen alacağız
Estonya Başbakanı: Sadece 30 Afgan göçmen alacağız
GİRİŞ 20.08.2021 10:24 GÜNCELLEME 20.08.2021 15:00
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Taliban kontrolü altında yaşamak istemeyenler, Afganistan'dan çıkmanın yollarını ararken, Avrupa ülkelerinin tutumu da netleşiyor. Yunanistan gibi kimi Avrupa ülkesi, göçmenlere karşı sınırda duvar örerken, bazı devletler az sayıda sığınmacı almaya karar verdi.

Estonya, 30 Afgan sığınmacıyı ülkede ağırlayabileceğini duyurdu. Ülkenin devlet televizyon kanalı ERR'nin haberine göre, sığınmacılardan 20'sini Estonya ile iş birliği yapanlar ve aileleri oluşturacak. 10 kişilik kontenjan, NATO ve Avrupa Birliği ile iş birliği yapanlara ayrıldı.

"ABD'NİN TAHLİYE MİSYONUNDAN SONRA MÜMKÜN OLMAYABİLİR"

Estonya Başbakanı Kaja Kallas, Afganistan'daki durumun gergin olmaya devam ettiğini belirterek, "31 Ağustos'ta ABD'nin tahliye görevinin sona ermesinden sonra insanların güvenli bir şekilde tahliyesi mümkün olmayabilir. Dolayısıyla ülkeler acil önlem almalı" dedi. Kallas, Estonya'nın Afganistan'daki yardım programlarına katılan, Afgan kadınlar ve gençler için daha iyi kalkınma fırsatları sunanlara yardım etmeye odaklanacaklarını söyledi.

PROSEDÖR NASIL İŞLEYECEK

Kimlerin Estonya'ya kabul edileceğine, Yabancıların Uluslararası Korunması Yasası temelinde Polis ve Sınır Muhafız Kurulu karar verecek. Estonya hükümetinden yapılan açıklamada, uluslararası koruma sağlama prosedürünün mümkün olan en kısa sürede gerçekleştirileceği kaydedildi.

Haberde, Afganistan'da Estonya vatandaşı olmadığının tahmin edildiği belirtildi. Ancak Estonya'da oturma iznine sahip birkaç kişinin Dışişleri Bakanlığı'na başvurduğu aktarıldı.

YORUMLAR 11
  • xray 2 yıl önce Şikayet Et
    bari bir minübüse ne kadar binebilirseniz o kadar gelin deseydi.
    Cevapla
  • Süleyman Akgül 2 yıl önce Şikayet Et
    gel şunu düz 50 yapalım
    Cevapla
  • kenan 06 2 yıl önce Şikayet Et
    komik şey seni .
    Cevapla
  • ozgur se 2 yıl önce Şikayet Et
    hmmm 30 kişi fazla olmuş ama neyse. sanırım ülkenin batmasından korktular...
    Cevapla
  • osman 2 yıl önce Şikayet Et
    valla kadın akıllı. amerikan ajanı olabilecek tipleri ne kadar az alırsak o kadar iyi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!