Yunanistan'dan dikkat çeken VTOL İHA hamlesi

Yunanistan'ın, kendine ait ilk insansız hava aracının (İHA) yapımı için proje çalışmalarına başladığı belirtildi.. Dikey iniş ve kalkış özellikli olacak olan "VTOL" tipi İHA'nın, 20 kilograma kadar yük taşıyabilmesi amaçlanıyor.

GİRİŞ 15.09.2021 16:06 GÜNCELLEME 15.09.2021 16:16
Bu Habere 164 Yorum Yapılmış

Yunan basınında yer alan haberlere göre, projeye ilişkin Yunanistan Hava Sanayii’nde yapılan toplantıya, Maliye Bakanlığı yetkilileri ve konuyla ilgili üniversitelerin temsilcileri katıldı.

Üretilmesi planlanan "VTOL" tipi İHA'nın, milli savunma sistemleri, doğal afetler, kara ve deniz sınırlarının korunması gibi alanlarda kullanılması hedefleniyor.

Dikey iniş ve kalkış özellikli olacak insansız hava aracının, 20 kilograma kadar yük taşıyabilmesi amaçlanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 164
  • Ç.Çaglsr 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki savaş sanayini geliştirmek istiyorlar.Ancak,bizler daha ileriye ve en iyiyi yapmayı hedef almalıyız.Bu bir yariş bu yarışta yeralmalı ve başta olmalıyız.Bunun için Türk Çalış Öğün Güven! vecizesine uygun hareket etmeliyiz.İşallah iyi olacaktır.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yapan zavallılar alışmışlar hazıra hep alalım yapana ancak dil uzatır ellerinden sadece eleştirmek gelen zavallılar
    Cevapla
  • selocan 2 yıl önce Şikayet Et
    fotoğrafta çekiyor mu? :)
    Cevapla
  • Nalan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim 20 yıl önce yapamadığımız şeyleri yapmaya çalışıyor yani 20 yıl çalışacak ama ortada yunistan kalirmi kalmaz bu iş 5bin maaş alıp rezidans ta oturan kişiye benziyo
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunun yerine takla atanı yapsınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti