Yunan araştırma merkezi, Türkiye ile Yunanistan'ın askeri güçlerini karşılaştırdı

Türkiye ile Yunanistan arasındaki askeri güç dengesini analiz eden Yunan araştırma merkezi, Türkiye'nin istikrarlı şekilde silahlanarak deniz ağını genişlettiği belirtip, "Türkiye'nin yurt dışındaki 40 bin askeri ciddi sorun" dedi.

Yunan araştırma merkezi, Türkiye ile Yunanistan'ın askeri güçlerini karşılaştırdı
Yunan araştırma merkezi, Türkiye ile Yunanistan'ın askeri güçlerini karşılaştırdı
GİRİŞ 17.09.2021 11:23 GÜNCELLEME 17.09.2021 11:23
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Kıbrıs Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin (KKSM) yıllık raporunda; Türkiye ile Yunanistan arasında askeri güç dengesi analiz edildi.

Ankara'nın belirleyici bir sayısal üstünlüğe sahip olduğu vurgulanan raporda Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde silahlandığı ve özellikle deniz ağını genişlettiği belirtildi.

Prof. Dr. Ata Atun: Amaçları Türk SİHA'larını yasaklattırmakProf. Dr. Ata Atun: Amaçları Türk SİHA'larını yasaklattırmak

ARAYI KAPATAMADIK

Uçak gemileri, korvetler, fırkateynler, helikopterler, İHA'lardaki sayısal artışın Türkiye'ye jeopolitik avantaj sağladığı ifade edildi.

Fransa'dan Rafale tedarikinde bulunan Yunanistan'ın, Türkiye ile arasındaki savaş uçağı açığını kapatamadığı vurgulandı.

Türk korkusu Atina'ya İHA yaptırıyorTürk korkusu Atina'ya İHA yaptırıyor

TÜRK ASKERİNİN VARLIĞI KORKUTTU

Yerli ürünlerle Türkiye'nin kendi kendine yetebildiğine işaret edilen raporda; Türkiye'nin savunma sanayii alanında yükselen bir ihracatçı konuma geldiğinden söz edildi.

Raporda, Türkiye'nin Libya, Somali, Katar, Karabağ ve BM, NATO görevleri ile yurtdışında bulundurduğu 40 bin askeri varlığı "ciddi sorun" olarak nitelendirildi.

EN FAZLA ASKERE SAHİP ÜLKE TÜRKİYE

NATO'da (ABD dışında) ve Avrupa'da en fazla askere sahip ülkenin Türkiye olduğu belirtilirken, Türkiye'yi 203.000 askerle Fransa, 184.000'le Almanya, 166.000'le İtalya, 149.000'le İngiltere ve ardından Yunanistan'ın izlediği ifade edildi.

KAYNAK: STAR.COM
YORUMLAR 56
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar korku sağlığa zararlı. 400 yıl osmanlı toprağıydınız. aslınızı korudunuz. şimdide gelin Türkiyeye katılın paşa paşa yaşayın
    Cevapla
  • Ünal uludoğan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen zanediyonmj iki yüzbinlerce asker var bende şöyle bir yorum yapayım her Türk asker doğar vatan söz konusu olunca gerisi teferruat bukadar
    Cevapla
  • Kaan 2 yıl önce Şikayet Et
    olum bak, sen aklının almadığı hayaller içinde yaşarken, Türkler senin mıçının yemediği gerçekler içinde yaşar. O yüzden sakın arkana aldıklarına güvenme, kıbrıstan sonra neler olduğunu iyi hatırla
    Cevapla
  • Yinemi 2 yıl önce Şikayet Et
    Olum bak git
    Cevapla
  • A.hadi 2 yıl önce Şikayet Et
    Onlar bir taraftan korkudan altlarına yapıyorlar öte yandan haksız ve pisi pisine verdiğimiz adalarımız var artık yeter epey ilettiler istifade ettiler geri almak zamani geldi ve çoktan geçiyor onun için kaşıntıları durmuyor durdurmak lazım yoksa uyuz olurlar nasılsa kumşu sonra bizede bulaşır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti