İsrailliler BAE'ye vizesiz girebilecek

İsrail ile BAE ocak ayında vize muafiyet anlaşması imzalamış, anlaşma pandemi nedeniyle kısa bir süre sonra askıya alınmıştı

İsrailliler BAE'ye vizesiz girebilecek
İsrailliler BAE'ye vizesiz girebilecek
GİRİŞ 05.10.2021 14:42 GÜNCELLEME 09.11.2021 09:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsrail İçişleri Bakanlığı, vatandaşlarının önümüzdeki haftadan itibaren Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) vizesiz giriş yapabileceğini açıkladı.

Bakan Ayelet Şaked, İsrail ve BAE'lilerin 10 Ekim'den itibaren birbirlerinin ülkelerine vizesiz seyahat edebileceğini söyledi.

Böylece İsrailli turistler ve iş için seyahat edenlerin BAE'ye giriş için vizeye ihtiyaçları olmayacak.

Ancak BAE'de eğitim görmeyi, çalışmayı veya gönüllü olmayı planlayan veya dini nedenlerle seyahat edenlerin vize alması gerekecek.

 

Ayrıca koronavirüs enfeksiyon oranlarının düşmeye devam etmesi durumunda İsrail, ekim sonunda turistlerin ülkeye girişine izin vermeyi planlıyor.

İsrail ile BAE ocak ayında vize muafiyet anlaşması imzalamış, anlaşma pandemi nedeniyle kısa bir süre sonra askıya alınmıştı.

O sırada BAE'yi ziyaret eden İsrailliler, Körfez eyaletindeki yüksek enfeksiyon oranları nedeniyle iki hafta boyunca karantinaya girmek zorunda kaldı.

İSRAİL-BAE İLİŞKİLERİ

ABD Başkanı Trump, 13 Ağustos'ta İsrail ile BAE'nin, 11 Eylül'de ise İsrail ile Bahreyn'in "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

1979’da Mısır’ın, 1994’te de Ürdün’ün ardından İsrail ile normalleşme anlaşmasına varan üçüncü Arap ülkesi BAE, dördüncü Arap ülkesi ise Bahreyn oldu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Yakında İsrail eyaleti olurdunuz Siz bu katillerle aşık atamazsınız ama layığınızı bulacaksınız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri