Afganistan'daki cami saldırısını DEAŞ üstlendi

Reuters'ın aktardığı bilgiye göre dün Afganistan'da bir Şii camisine gerçekleştirilen ve 60'tan fazla kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısını terör örgütü DEAŞ üstlendi

Afganistan'daki cami saldırısını DEAŞ üstlendi
Afganistan'daki cami saldırısını DEAŞ üstlendi
GİRİŞ 16.10.2021 11:37 GÜNCELLEME 16.10.2021 11:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Afganistan'ın Kandahar kentinde cuma namazı sırasında bir camiye gerçekleştirilen bombalı saldırıyı DEAŞ terör örgütü üstlendi.

Afganistan medyasına göre ülkenin güneyindeki Kandahar kentinde Şiilere ait İmam Berka Camisi'ni hedef alan intihar saldırısında 60'dan fazla kişi hayatını kaybetmiş, 70'e yakın kişi yaralanmıştı.

Afganistan'ı yöneten Taliban hareketi, saldırının arkasında DEAŞ'ın olduğunu öne sürerek saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Afganistan'da yine geçtiğimiz hafta cuma günü Kunduz eyaletinde Şiilere ait bir camiye bombalı saldırı gerçekleştirilmiş, cami cemaatinden 120 kişi hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • isimsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    deas = amerika ve diger gucler. bu oluşumlarin hepsinin derdi islam. sozde müslüman gibi görünen bu örgütlerin aslinda islamiyetle alakalari yok. ama malesef saf insanlar cahil insanlar hemen kaniyor bu orgutlere. Allah once islah etsin. islah olmazlarsa da kahretsin bunları. amin.
    Cevapla
  • PoYrAz 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika cikti ama masasi olan deasi birakti.
    Cevapla
  • Dermanbey 2 yıl önce Şikayet Et
    Iran ve Amerika
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki