Myanmar'da Suu Çii'nin mahkeme ifadeleri kamuoyuyla paylaşılmadı

Myanmar'ın devrik lideri Aung San Suu Çii'nin, 1 Şubat'ta askeri darbeyle devrildikten sonra ilk kez dün mahkemede verdiği ifadenin, kamuoyuyla paylaşılmadığı bildirildi.

Myanmar'da Suu Çii'nin mahkeme ifadeleri kamuoyuyla paylaşılmadı
Myanmar'da Suu Çii'nin mahkeme ifadeleri kamuoyuyla paylaşılmadı
GİRİŞ 27.10.2021 14:42 GÜNCELLEME 27.10.2021 14:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

CNN'de yer alan habere göre, ülkenin devrik fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Suu Çii'nin başkent Nepido'da yapılan duruşmadaki ifadeleri, askeri cuntanın emriyle kamuoyuna açıklanmadı.

Myanmar devlet medyası da mahkeme sürecine ilişkin haber yapmazken duruşmaların da gazetecilere ve halka kapalı olduğu aktarıldı.

Suu Çii, suçlu bulunması halinde onlarca yıl hapis cezasına çarptırılmasına neden olabilecek bir dizi suçlamayla karşı karşıya bulunuyor.

Devrik lider 1 Şubat'ta gözaltına alınmıştı. Suu Çii, ülkenin ithalat ve ihracat yasalarını ihlal etmek, ulusal afet yönetimi kanununa uymamak ve zimmetine para geçirmek, Devlet Sırları Yasası’nı ihlal etmek ve rüşvet kabul etmekle suçlanıyor.

Yerel medya organı Myanmar Now, Suu Çii'nin "masumiyetini çok iyi savunabildiğini" bildirirken CNN'nin söz konusu açıklamayı doğrulayamadığı ifade edildi.

MYANMAR'DAKİ ASKERİ DARBE

Myanmar ordusu, 2020'deki genel seçimlerde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilim yaşanmasının ardından 1 Şubat'ta yönetime el koymuştu.

Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere, pek çok yetkili ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve 1 yıllığına olağanüstü hal ilan etmişti.

Myanmar ordusunun darbe karşıtı protestocu ve isyancı gruplara silahlı müdahalesi sonucu bugüne kadar 1000'in üzerinde kişi hayatını kaybetti, binlerce gösterici gözaltına alındı.

Ülkede üst düzey hükümet yetkililerinin askeri mahkemede yargılanmalarına devam ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • 5432 2 yıl önce Şikayet Et
    allah mayanmar budistlerini keşişlerini kahroperişan eylesin amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız