Azerbaycan Karabağ'a giden Ermenistan Savunma Bakanı'nı uyardı

Azerbaycan, Ermenistan Savunma Bakanı'nın Karabağ'da Rus unsurların kontrolündeki bölgeye gitmesini "provokasyon" olarak nitelendirdi.

Azerbaycan Karabağ'a giden Ermenistan Savunma Bakanı'nı uyardı
Azerbaycan Karabağ'a giden Ermenistan Savunma Bakanı'nı uyardı
GİRİŞ 09.11.2021 16:12 GÜNCELLEME 09.11.2021 18:29
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ermenistan Savunma Bakanı Arşak Karapetyan'ın, Ermeni nüfusun yaşadığı ve geçici olarak Rus unsurların kontrolünde bulunan Azerbaycan topraklarına yasa dışı ziyaret gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada, "Ermenistan Savunma Bakanı'nın izinsiz olarak Azerbaycan topraklarına girmesi, yasa dışı Ermeni birlikleriyle görüşmeler yapması ve savaşa hazır olma konusundaki görüşlerini açıklaması askeri ve politik bir provokasyondur." vurgusu yapıldı.

"BİLİNÇLİ OLARAK YAPILDI"

Karapetyan'ın ziyaretinin Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya devlet başkanlarının 10 Kasım 2020'de imzaladığı üçlü bildirinin yıl dönümü arifesinde bilinçli olarak yapıldığı belirtilen açıklamada, "Ermenistan'ın siyasi ve askeri liderliği, üçlü bildirinin hükümlerini ağır şekilde ihlal ederek, bölgedeki durumu kasten gerginleştirmeye ve Rus güçlerinin faaliyetlerini gölgelemeye çalışıyor." denildi.

"Azerbaycan yasalarına uygun olarak gerekli önlemlerin alınacak" uyarısı

Açıklamada, Ermeni askeri liderliğinin, 44 günlük 2. Karabağ Savaşı'nda alınan topyekun yenilgiden sonuç çıkarmak, bölgedeki yeni jeopolitik duruma uyum sağlamak, barış ve güvenliği güçlendirmek yerine, iç siyaset için ucuz askeri maceralara giriştiği belirtildi:

"Ermenistan Savunma Bakanı'nın bu ziyareti, Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarında yasa dışı Ermeni askeri birlikleri, saldırgan ayrılıkçılığı ve terör eylemlerini doğrudan desteklemeye devam ettiğini bir kez daha göstermektedir. Aynı zamanda, Rus güçlerinin geçici olarak konuşlandırıldığı Azerbaycan topraklarında Ermeni silahlı kuvvetlerinin unsurları bulunmaya devam ediyor.

Ermenistan Savunma Bakanı'na, 'geçilmez Ohanyan hattı', 'yeni savaşlar, yeni topraklar' gibi ütopik iddialarda bulunan eski meslektaşlarının ve diğer Ermeni generallerin akıbetini hatırlatmak isteriz. Ermenistan'ın askeri-politik liderliğini, Azerbaycan topraklarına bu tür yasa dışı ziyaretlerin tekrarlanması durumunda, saldırgan ayrılıkçılığı ve terör eylemlerini önlemek için Azerbaycan yasalarına uygun olarak gerekli önlemlerin alınacağı konusunda uyarıyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Ahmet. 2 yıl önce Şikayet Et
    Gercekler...daha önce Rus gazimi vardi.biz tezeklede ısına aliskıniz.
    Cevapla
  • Mmm 2 yıl önce Şikayet Et
    Tam vuruyorsun. Sonra durup Rusya buraya girsin diyorsun. Ya zaten 30 senedır Rusya bunları orada tuttu. Vur hepsini süpür gitsin. Ne anlaşması yapıyorsun.
    Cevapla
  • Gerçekler 2 yıl önce Şikayet Et
    Gazı keserse Rusya donarsın tribüne oynancak zaman değil kış geliyor
    Cevapla
  • Demir Ersoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Ah ah kesinlikle Rus birlikleri oraya sokulmamalıydı Rusların olduğu yerde Ermeni kışkırtması bitmez
    Cevapla
  • Hakki KARA 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya azerbeycan a mi daha yakin ermenistana mi ? Lavrov ermeni bir annenin oglu ama Aliyev de ermeniyse bilemem
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş’taki feci kazanın görüntüleri ortaya çıktı: Uçarak karşı yöne geçmiş
Tokat'ta erkek öğrencilere peçe takıp etek giydirdiler! MEB soruşturma başlattı