İşte 'Erdoğan'ı 2023'te devirme planı'nın arkasındaki isim

2023'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı devirmek amacıyla CIA ve MOSSAD'ın eski yöneticilerin tarafından kurulan Turkish Democracy Project'in finansörlüğünü, Musevi sermayesinin önemli temsilcilerinden Thomas Scott Kaplan'ın yaptığı belirtildi.

İşte 'Erdoğan'ı 2023'te devirme planı'nın arkasındaki isim
İşte 'Erdoğan'ı 2023'te devirme planı'nın arkasındaki isim
GİRİŞ 13.11.2021 08:51 GÜNCELLEME 13.11.2021 08:51
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Sabah gazetesinin elde ettiği bilgilere göre; düşünce kuruluşu kisvesiyle insan hakları, ifade özgürlüğü, hukukun üstünlüğü gibi sözde Batılı değerlere atıfla Türkiye'de yönetim değişikliğini amaçlayan TDP, bunun için ekonomik ve sosyal istikrarsızlık oluşturmayı hedefliyor.

Nihai hedef ise, Türkiye'nin siyasi ve sosyal yapısında kırılmalar oluşturarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerinden mevcut yönetimi yıpratıp, 2023 seçimlerinde yönetim değişikliği yapılması.

Kuruluşun CEO'luğunu eski BM Büyükelçisi Mark D. Wallace üstlenirken, başkanlığını Eski İç Güvenlik Konseyi Bakanı Frances Townsend yapıyor.

Danışma Konseyi üyeleri arasında ABD'li eski senatör Joseph Lieberman ve ABD'nin eski BM Daimi Temsilcisi eski Büyükelçi Alejandro D. Wolff gibi TDC'de bulunan isimler yer alıyor.

CIA ve MOSSAD destekli Türkiye planı: Hedefleri 2023'te Erdoğan'ı devirmekCIA ve MOSSAD destekli Türkiye planı: Hedefleri 2023'te Erdoğan'ı devirmek

SCOTT'IN AKIL HOCASI: HENRI LEVY

Tıpkı Yahudi milyarder George Soros'un kadife devrim operasyonları gibi organize eden Thomas Scott'ın, Irak ve Suriye'deki PKK/PYD'li gruplara destek veren JFK (Justice For Kurds), yani "Kürtler İçin Adalet" adlı kuruluşun destekçisi olduğu da anlaşıldı. ABD doğumlu Kaplan, Fransız aktivist Bernard Henri Levy ile birlikte 2018'de JFK'yi New York'ta kurdu. Bu kuruluş Kürtlerin bağımsız bir devlete sahip olmaları gerektiğini savunmaya yönelik politikalar üretiyor.

Kaosun olduğu her yerde sıklıkla karşımıza çıkan Fransız Levy, "karanlıklar filozofu" olarak tanımlanıyor.

Libya seferinin sebebi belli oldu! Bakın bu kez ne şeytanlık peşindeydi...Libya seferinin sebebi belli oldu! Bakın bu kez ne şeytanlık peşindeydi...

'Karanlıklar Filozofu' şimdi de Afganistan'da ortaya çıktı'Karanlıklar Filozofu' şimdi de Afganistan'da ortaya çıktı

Irak ve Suriye'den sonra Libya'da da ortaya çıktı! Ordu yolunu kesti, izin vermedi...Irak ve Suriye'den sonra Libya'da da ortaya çıktı! Ordu yolunu kesti, izin vermedi...

Kuruluş, Irak ve Suriye'deki ve ülkemizdeki ayrılıkçı Kürtlere yoğunlaşarak, uluslararası politikada bu kesimin temsilcisi olmayı amaç edinmiş durumda. Kaplan başkanlığındaki bu örgütün de danışma konseyinde yine TDP Danışma Konseyi üyeleri CIA eski Operasyon Direktör Yardımcısı Robert G. Richer, eski Florida Valisi Jeb Bush ve eski Büyükelçi Giulio Terzi di Sant'Agata yer alıyor. Kaplan, İran'ın nükleer programını engellemek üzere kurulan UANI (United Anti Nuclear Iran) adlı kuruluşun da kurucuları arasında. UANI adlı kuruluşun kurucuları arasında ölen Mossad eski Başkanı Meir Dagan ile yine önceki Mossad Başkanlarından Tamir Pardo yer alıyor.

Fransız aktivist Bernard Henri Levy

"DEAŞ'LA MÜCADELE" ADI ALTINDA KİRLİ İTTİFAK

Kaplan'ın bir işadamı olarak ana gelir kaynağı madencilik. Scott, buradan elde ettiği gelirle ABD yanlısı Körfez ülkeleri ile yakın ilişkiler geliştiren, Fransa eski Cumhurbaşkanı François Hollande ve BAE Veliaht Prensi Mohamed Bin Zayed Al Nahyan'ın isteği üzerine DEAŞ'a karşı faaliyet gösterdiği öne sürülen ALIPH adlı kuruluşun da başkanlığını üstlendi. Sahibi olduğu Tigris Financial Group ile özellikle Orta Doğu odaklı faaliyet yürüten Kaplan, aynı zamanda bölgedeki siyasi ve ticari planlarına hizmet etmesi için "Orta Doğu'ya barış ve demokrasi getirme" argümanı ile UANI, CEP (Counter Extremism Project) ve JFK gibi Ortadoğu'da belirli bir kesimin çıkarlarını destekleyen yapıların kurucusu ve finansörlüğünü yapmasıyla tanınıyor. Eylül 2014'te "Aşırılıkçı düşüncelerin yarattığı küresel tehditle mücadele amacı taşıdığı" belirtilerek New York'ta kurulan CEP sözde DEAŞ'la mücadele görünümüyle aslında ABD dış politikası doğrultusunda şirketler ve uluslararası karar alıcılara baskıyı hedefliyor.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ / ABDURRAHMAN ŞİMŞEK
YORUMLAR 87
  • Erkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ata sozu. İt urur kervan yurur. 90 yilinlin ardindan. Tayyip beyin yaninda yiz
    Cevapla
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatanını sevenlere sesleniyorum ben müslümanım diyenlere sesleniyorum uyanik olun kâfirler topluluğu erdoğana saldırıyor bize düşen reise sahip çıkmak kâfirler müslümanın iyiliğini istemez
    Cevapla
  • Fehmi 2 yıl önce Şikayet Et
    100 yılın sonu yine bütün sırtlanlar toplandı. Bunları böcek gibi yapmamız lazım.
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 2 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede yeni yönetimi abd-ab-israil vs değil millet belirler.muhalefet ve abd müslüman düşmanlarının çok para verip hadiyin ak parti ve tayyip erdoğanı devirelim diye kampanya yapıp paraları bizim muhalefet verdiler aşiret ve cemaatlere para basıp güya seçimi alacaklar.
    Cevapla
  • Ercan İzmitli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bütün aile oylar Reis e
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı
Kiralarda tavan zam uygulaması, Temmuz'da sona erecek! Zam oranı kalkarsa ne olur?