ABD’de artan hindi fiyatları nedeniyle 70 yıllık gelenek iptal edildi

ABD’nin Florida eyaletindeki Seville şehrinde her yıl düzenlenen “Hindi Atışı” etkinliğinin bu yıl hindi fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

ABD’de artan hindi fiyatları nedeniyle 70 yıllık gelenek iptal edildi
ABD’de artan hindi fiyatları nedeniyle 70 yıllık gelenek iptal edildi
GİRİŞ 16.11.2021 14:54 GÜNCELLEME 16.11.2021 14:54
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Daytona Beach News Journal’ın haberine göre 70 yıldır Şükran Günü öncesinde düzenlenen ve kazananlara donmuş hindi hediye edilen atış yarışması, bu yıl hindi fiyatlarının ikiye katlanması nedeniyle iptal oldu.

70 YILLIK ETKİNLİK İPTAL EDİLDİ

Seville Güzelleştirme Vakfı yetkilileri, her yıl libresi (yaklaşık yarım kilogram) 49 ila 69 sent olan hindi fiyatlarının bu yıl 1,19 dolara çıktığını ve bu nedenle bağış toplamak için 70 yıldır düzenlenen etkinliği iptal etmek zorunda kaldıklarını açıkladı.

ABD’de enflasyon oranı 30 yılın en yüksek seviyesinde seyrederken, et, tavuk ve yumurta fiyatlarının son bir yılda yaklaşık yüzde 12 arttığı bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim paramıza göre 12 TL, bizde ise hindi eti kilogram fiyatı 25-30 TL, adamların ücretleri bizim 4-5 katımız, fiyatlar ise bizden çok çok ucuz. İsterseniz çoğu ürünün fiyatlarını Google'dan araştırın dediğim gibi çıkacaktır. Birşeyler ters gidiyor.
    Cevapla
  • fark 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde hindi üreten 2 firma var orda da yılbaşı için az sayıda üretim yapılıyor. Adamların üretimi fazla adetli çok çiftlikleri var. Ölçek ekonomisi deniyor. Hayvancılık yaptıkları zaman bizdeki gibi 10 15 değil yüzbinlerce hayvan bakıyor bir çiftlik, mlyonlarca hektar tarım alanı işleyen büyük çiftlikleri var mesela.
    Cevapla
  • Doğru hesapla 2 yıl önce Şikayet Et
    Orada Yarım kilosu 12 küsur tl oluyor demiş. Tekrardan dikkatle okuyun. Yani abd nin bu eyaletinde 24-25 tl ye denk geliyor. Yani Türkiye ile neredeyse aynı. Yani yine de bizde biraz daha uyguna olması gerekiyor ama yanlış hesabınız gibi yarı yarıya burda daha pahalı değil.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Onlarda hindi etinin fiyatı kilogramda 1,19 dolara çıkmış diye iptal edilirse bizde hindi etinin kilogram fiyatı nedir acaba.
    Cevapla
  • Zaza aydo 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberi gidip Avrupa'da tuvalet temizlemek istiyorum diyen Z kuşağının gözüne sokunda görsünler
    Cevapla
  • eee 2 yıl önce Şikayet Et
    Gidebilen gitsin avrupaya abdye avustralyaya. Bura ile bağ kuramayan gitsin bir kere iyi olur. İşsizlik yüksek gidenler gitsin kalanlar çalışsın. Güney kore çin teşvik ediyor dış göçü. Kanada nerdeyse yarı yarıya güney koreli.Bizde de gidebilen herkes gitmeli. Dünyanın her yerine gidebilirler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şehadet haberi Kudüs şehidinin evine ulaştı!
Ömer Çelik'ten İmamoğlu'nun 'Hamas' açıklamasına tepki: Tamamen yanlıştır