'Türkiye, Danimarka'nın satışa çıkardığı F-16'ları alabilir' iddiasına yalanlama

Türk askeri yetkililer, Danimarka basınında çıkan "Danimarka'nın satışa çıkardığı F-16'lara Türkiye de talip olabilir" iddiasını yalanladı. Yetkililer, Danimarka'nın eski F-16'larıyla ilgilenmediklerini belirtti.

GİRİŞ 19.11.2021 16:40 GÜNCELLEME 20.11.2021 08:08
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

ABD'ye verdiği 27 adet F-35 savaş uçağı siparişini 2027'ye kadar teslim almayı uman Danimarka, eskiyen F-16'ları da elden çıkarmayı planlıyor.

Danimarka, envanterdeki 43 F-16'dan 25'ini 2025'e kadar satmayı hedefliyor. Eğer satış gerçekleşmezse, bu uçakların emekli edilmesi devreye alınacak.

Danimarka için üretilen F-35'lerin testleri ABD'de sürüyor.

ABD ile yapılan anlaşma Danimarka'yı, İngiltere, İtalya, Hollanda ve Norveç'ten sonra F-35'lere sahip 5. Avrupa ülkesi yapacak.

Danimarka'nın uçakları satmayı düşündüğünü açıklaması sonrası, ülke basınında Türkiye'nin bu uçaklara talip olabileceği iddia edildi.

Daily Sabah'a konuşan askeri kaynaklar, Danimarka'nın eskiyen uçaklarıyla ilgilenmediklerini belirterek, medyaya yansıyan iddiaları yalanladı.

Danimarka Hava Kuvvetlerine ait F-16 savaş uçakları

Türkiye, Rusya'dan S-400 alımı nedeniyle ABD tarafından tek taraflı olarak F-35 programından çıkartıldı. 5. nesil yerli uçak envantere girene kadar elindeki mevcut F-16'ları Block 70 yani Viper seviyesine çıkartmak isteyen Ankara, bunun yanında 40 yeni F-16'ın tedarikiyle ilgili olarak Washington'la müzakereleri sürdürüyor.

Türkiye, F-35'ler için ödenen 1.4 milyar doları bu satışta kullanmak istiyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 24
  • Veber 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu f35 projesi Abd ve yandaşlarının çöküş başlangıç fitili olacak.
    Cevapla
  • Şevket 2 yıl önce Şikayet Et
    Aklı sıra pazarlık kızıştırıyor Danimarka, Yunanistan atlar hemen bekleyin.
    Cevapla
  • Gaziantep27 2 yıl önce Şikayet Et
    Alanın elinde kalır blok10 tarhi boyunca modernize görmemiş dökülüyor, sıfır parası kadar para harcamak gerekli, ben haberi gördüğümde yedek parça niyetine alacağız sandım, bunu almak içinde ABD nin onayı gerekli, bizim hurjetler bunlardan iyi olacak belki radardaki izi bunların yarısı kadar olur kısmet veren Allah bi bakmışsın eğitim uçağı diye yaptığın daha iyi olmus
    Cevapla
  • Ragıp 2 yıl önce Şikayet Et
    Danimarka haddini bilmezlik etmiş.
    Cevapla
  • sivriBiber 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunana gidin yunana anca onlara okutursunuz ikinci eli
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Danimarka F16 ları yunanistana satar. Pazarı kızıştırmak adına Türkiye'nin ismi zikrediliyor. Rus su 57 ile su 35 ler Türkiye'nin yeni gücü olursa artık kafa tutan olmaz.
    Cevapla
  • NATO 2 yıl önce Şikayet Et
    Hava kuvvetlerimiz tamamen nato standardına uygun Rus uçakları alınsa bile elimizdeki mühimmatları kullanamaz yanında mühimmatı ve binlerce aparatı daha lazım savaş uçağı almak hava savunma sistemi almaya benzemez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler