Özgürlüğüne kavuştu: Erdoğan istedi, Zayed serbest bıraktı

İş adamı, aynı zamanda yardım gönüllüsü Mehmet Ali Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın durumu BAE Veliaht Prensi Zayed'e iletmesi sonrası, 3,5 yıl süren alıkonulma sürecinin ardından serbest bırakıldı.

GİRİŞ 03.12.2021 07:43 GÜNCELLEME 04.12.2021 05:55
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Gıda fuarına katılma amaçlı gittiği Dubai'de dönüş hazırlığı yaptığı gün gözaltına alınan Öztürk, yaşadıklarını ilk kez anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT ve Dışişleri Bakanlığı'nın bu süreçte yoğun çaba sarf ettiğini kaydeden Öztürk, "Cumhurbaşkanımız, serbest bırakılmamı BAE lideri Muhammed bin Zayed'den doğrudan istemiş. Birleşik Arap Emirlikleri mahkemesi beni ömür boyu hapis cezasına çarptırmıştı. Erdoğan sayesinde evime, ülkeme, sevdiklerime kavuşabildim" diye konuştu.

BAŞINDAN GEÇEN ZORLU SÜRECİ ANLATTI

Ülkeye dönüşü sonrası ilk kez Türkiye gazetesinden Yılmaz Bilgen'e konuşan Mehmet Ali Öztürk, "Allah düşmanıma dahi yaşatmasın" dediği zorlu süreci şu sözlerle anlattı:

"Gıda işiyle uğraştığım için Dubai'de düzenlenen bir fuara katıldım. Eşimle birlikte geldiğimiz fuarın son günü otelde kahvaltı yaptığımız esnada restoran 15-20 kişilik bir grup tarafından basıldı. Sonradan polis olduğunu öğrendiğim kişiler beni otelden alıp 1,5-2 saatlik yolculuktan sonra çölde bir yere getirdi. Doğrudan sorgu aşamasına geçtiler ve ilk istedikleri şey, Erdoğan ve Türkiye aleyhinde ifade vermem oldu. Suriye'de yürüttüğüm insani yardım faaliyetlerini biliyorlardı. Türkiye'yi terör örgütlerine destek veren ülke olarak gösterecek beyanlarda bulunmamı istediler. Tabii bu süreçte işkenceye maruz kaldım. Ellerim, ayaklarım zincirli 13 gün boyunca rüku pozisyonunda bırakıldım. 'Seni buradan kimse kurtaramaz. İstediklerimizi vermek zorundasın' diyorlardı.

Erdoğan, Zayed'le Ankara'da görüştü! Türkiye ile BAE arasında kritik anlaşmalarErdoğan, Zayed'le Ankara'da görüştü! Türkiye ile BAE arasında kritik anlaşmalar

"FETÖ'CÜLERE BİLGİ SIZDI"

Benim alıkonulmamın hemen ertesi gün eşim mecburi olarak Türkiye'ye döndü. Daha gözaltı sürecimden birkaç saat geçmişti ki, başta Emre Uslu olmak üzere FETÖ üyeleri ve medyası beni terör örgütü üyesi olarak gösterdi ve BAE'de sorgulandığımı yazdı. Üstelik benim yakalanmamı MİT tırları olayından çok daha büyük bir gelişme şeklinde duyurdular. Hiç kimsenin haberi yokken onlara bilgi sızdırılmıştı.

Türkiye'den 10 milyar dolarlık 10 anlaşma! BAE ile imzalar atıldıTürkiye'den 10 milyar dolarlık 10 anlaşma! BAE ile imzalar atıldı

"SUÇLAMA TRAJİKOMİKTİ"

Suriye savaşının ilk başladığı dönemden itibaren, özelikle Türkmen bölgelere yardım faaliyetleri yürüttük. Devlet otoritesinin kalmadığı ülkeye ben de herkes gibi girip çıktım. BAE İstihbaratı, Suriye'de yaptığımız yardım çalışmalarına ait görüntüleri terör faaliyeti saydı. BAE Mahkemesi, ömür boyu hapis cezasına gerekçe olarak 'başka bir ülkeye izinsiz girmemi' gösterdi. Oysa BAE'li onlarca dernek, vakıf temsilcisi, siyasetçi, bürokrat da benimle aynı yöntemi kullanarak 2011'den beri Suriye'ye girdi. Trajikomik bir suçlama ile karşı karşıya idim ve mahkum edildim."

Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE'ye gideceği tarihi duyurdu: Şubat'ta iade-i ziyaret Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE'ye gideceği tarihi duyurdu: Şubat'ta iade-i ziyaret

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ / YILMAZ BİLGEN
YORUMLAR 37
  • Cafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Arapları zorla veye gönüllü ABD,İsrail ve batı bunları hale inek gibi sağıyor.Bu sömürgecilere BAE'leri ve diğerlerinin gıkı çıkamaz vatandaşlarınada zarar veremezler, horozlanmaya kalkanın kelle ve makam elden gider.O yüzden efendilerine yanlış yapamazlar.
    Cevapla
  • Ahmet Aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun
    Cevapla
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne diye kötü olunsun , Bak dostluk eli uzatınca , ne hayırlı işlere vesile oluyor . Uluslararası dostane ilişkilerde kazanacak daha pek çok şeyler var .
    Cevapla
  • Selçuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin gibi vatan evlatları sağolun varolun. Allah sizlerin de ailenizin de Yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • bülent 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet adamı vatandaşını zor durumda bırakmaz.. Helal olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!