Finlandiya Başbakanı'nın gece kulübünde eğlenmesi tepki çekti

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’in Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto'nun Covid-19 testinin pozitif çıktığı gün başkent Helsinki’de sabaha kadar bir gece kulübünde eğlenmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Finlandiya Başbakanı'nın gece kulübünde eğlenmesi tepki çekti
Finlandiya Başbakanı'nın gece kulübünde eğlenmesi tepki çekti
GİRİŞ 06.12.2021 21:54 GÜNCELLEME 06.12.2021 21:59
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Finlandiya’da Başbakan Sanna Marin’in gece eğlencesi gündem oldu. Marin’in Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto'nun Covid-19 testinin pozitif çıktığı gün başkent Helsinki’de sabaha kadar arkadaşlarıyla bir gece kulübünde eğlenmesi birçok vatandaş tarafından tepkiyle karşılandı.

Finlandiya Dışişleri Bakanlığı, 4 Aralık'ta yerel saatle 22.30'da Haavisto'nun Covid-19’a yakalandığını duyurmuş, Bakan Haavisto ile temas halinde olan tüm devlet çalışanlarına kısa mesajla haber verildiğini aktarmıştı.

Fin basınında ayrıca, söz konusu kişilere evde kalmaları ve başka kişilerle temastan kaçınmaları uyarısında bulunulduğu aktarıldı. Haberlerde, 36 yaşındaki Marin’in 04.00’e kadar arkadaşlarıyla eğlendiği belirtilerek, gece külündeyken Marin’in çekilmiş bir fotoğrafına yer verildi.

Marin, sadece kişisel telefonunu yanına almış

Başbakan Marin, Dışişleri Bakanlığının uyarısına rağmen gece kulübünde sabaha kadar eğlenmesi tepkilere neden olurken, Bakanlık tarafından atılan mesajı dün gördüğünü ve gece kulübüne gittiği için hükümet yetkililerinin kullandığı telefonu değil, kişisel telefonunu yanına aldığını aktardı.

Marin ayrıca, kulüpteyken Haavisto’nun kendisini arayarak durum hakkında bilgilendirdiğini ve Haavisto ile yakın temasta olmadığı için evde kalmasına gerek olmadığını ifade etti. Marin, dün erken saatlerde PCR testi yaptırdığını ve negatif çıktığını açıklayarak, "Yarın bir test daha yapacağım. İkinci test sonucuna kadar başkalarıyla temastan kaçınacağım" dedi.

Sosyal medyada gündem olan Marin hakkında bir kullanıcı, "Lütfen. O durumdaki her mantıklı insan evde kalırdı ve sarhoş olmak için bir gece kulübüne gitmezdi. Ama hayır, bunu yapmadın. Sorumsuzsun” dedi.

“Savaş çıkarsa ve Sanna bardaysa Tanrı yardımcımız olsun"

Bir başka kullanıcı ise, "Ülkenin başbakanının cep telefonu yanında yoktu ve ulaşılamıyor. Savaş çıkarsa ve Sanna bardaysa Tanrı yardımcımız olsun" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • memet 2 yıl önce Şikayet Et
    işte medeni avrupa. bizim ittihatçıların özlemle beklediği sahneler.
    Cevapla
  • sahi 2 yıl önce Şikayet Et
    yakışır bizdede eko ya tatil yakışıyor
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Kadın işi biliyor nede olsa Nato var içerisinde Türkiye Abd vs ülkeler var rahatca eğlenirim diyor Rusya Çin saldırmış ülkesine neden dert etsinki
    Cevapla
  • Akar 2 yıl önce Şikayet Et
    Maskeleri de yok
    Cevapla
  • ben bilmem 2 yıl önce Şikayet Et
    testler sanki doğru sonuç veriyor da... yüzde 35 doğru sonuç veriyor bir de sağlıklı insanı hatta bitkileri pozitif çıkarıyor. gerçeği bu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza