Rusya merkezli TopWar: TB2'leri yok edecek silahınız yoksa endişelenmelisiniz!

Rusya ile envanterinde TB2 filosu bulunan Ukrayna'nın savaşması gündemdeyken Rusya merkezli TopWar'ın analizinde 'Türk TB2’ler, onları yok edecek silahları olmayan bütün ülkeleri endişelendirmeli' ifadeleri dikkat çekti.

GİRİŞ 12.12.2021 13:46 GÜNCELLEME 12.12.2021 13:48
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Analizinde Bayraktar TB2'lere odaklanan Doğubilimci Yuri Marashev, savaş stratejisiyle ilgili olarak da 'Türkler herhangi bir bölgeyi ele geçirmek isteselerdi çoktan yaparlardı. Ancak böyle bir amaçları yok. Sadece mevcut sınırları içinde kendilerini oldukça rahat hissetmek istiyorlar.' ifadelerini kullandı.

Tüm dünya nefesini tutarak Rusya’nın Ukrayna ile savaşa girmesini beklerken, Türk Bayraktarları Ankara için çok hassas olan birçok noktada bir anda gözle görülür şekilde yoğunlaştı. Diğer ülkeler ise bu hareketlenmeye karşı çok net adımlar atamıyor.

Ukrayna Büyükelçisi Bodnar: Türkiye'nin desteğiyle Kırım'ı kazanacağızUkrayna Büyükelçisi Bodnar: Türkiye'nin desteğiyle Kırım'ı kazanacağız

Son dakika: Ruslar çaresiz kaldı! Tanklar için harekete geçtilerRuslar çaresiz kaldı! Tanklar için harekete geçtiler

Ermenistan'ın TB-2 bilgilerini çalma hayali suya düştüErmenistan'ın TB-2 bilgilerini çalma hayali suya düştü

'TÜRKLER BİRÇOK COĞRAFADA ETKİLİ OLMAK İSTİYOR'

Beş Türk İHA’sı geçtiğimiz hafta boyunca İdlib üzerinde keşif uçuşu yaptı. İran ve Ermenistan sınırındaki gökyüzünde ise iki Türk İHA’sı daha tetikte. Türkiye bir çok alanda etkili olmak istiyor ve Kuzey Afrika, Afganistan ve Orta Asya’ya kadar etki alanı kurmaya çabalıyor. Ve bunlar neo-Osmanlıcılık kavramına uyuyor.

Doğubilimci Yuri Mavashev, “Türk havacılığının harekete geçmesini birinin toprağından “bir parça kapma” planlarıyla ilişkilendirmiyorum” diyor.

Fakat biliniyor ki Suriye, Ankara için uzun zamandır bir sorun. Türkler Suriye’de zaten kontrol ettikleri topraklardan oldukça memnunlar. Geri kalan kısımlarda ise insani işbirliğini vurgulayan başka yöntemlerle çalışıyorlar.

Yuri Mavashev; “Rusya’ya gelince, Rusya her şeyden önce sözde müttefiki Devlet Başkanı Beşar Esad’a karşı dikkatli olmalı. Esad; uzun süredir müttefik olmayan davranışlar sergileyerek İran etkisine kapı açarak Rus etkisini en aza indirdi. Esad’ın koltuğuna veda etmesinin Rusya’nın çıkarına olduğuna zamanlar geliyor olabilir.” diyor.

'TÜRKLER ELE GEÇİRMEK İSTESELERDİ, YAPARLARDI'

Yuri Mavashev analizine şöyle devam ediyor; “Türkler herhangi bir bölgeyi ele geçirmek isteselerdi çoktan yaparlardı. Ancak böyle bir amaçları yok. Sadece mevcut sınırları içinde kendilerini oldukça rahat hissetmek istiyorlar. Türkler, Batı ile geniş bir etkileşim deneyimine sahipler ve Batı’nın zemin kaybetmesinden ve bölgede siyasi bir boşluk oluşmasından faydalanıyorlar.”

Putin'den Erdoğan'a: Ukrayna'daki Türk SİHA'larından rahatsızımPutin'den Erdoğan'a: Ukrayna'daki Türk SİHA'larından rahatsızım

Bayraktar uçuşlarına gelince bu konudaki spekülasyonlar, onları etkisiz hale getirecek silahları olmayan bütün ülkeleri endişelendirmeli.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arkasındaki güdüleri doğru anlamak önemli. Örneğin, Türkiye Rusya-Ukrayna ihtilafında arabuluculuk yapmakla ilgilendiğini ifade ettiğinde, bazı siyasi analistler Erdoğan’ın Donetsk ve Luhansk’taki duruma müdahale edeceğini hissettiler. Türkiye etkin bir güç olarak rol almaya başladığını bu açıklama ile gösterdi.

Erdoğan teklif etmişti, kabul gördü! 5 ülke Moskova'da buluşuyor, 1 ülke ikna edilemediErdoğan teklif etmişti, kabul gördü! 5 ülke Moskova'da buluşuyor

TÜRKİYE'DEN KAFKASYA BÖLGESİNE YENİ YAPILANMA FORMÜLÜ

Ayrıca Türkiye, Batı ülkelerinin katılımı olmaksızın Kafkasya bölgesinde yeni bir yapılanma formülü sunuyor. “3 + 3″: Ermenistan, Azerbaycan, Gürcistan ve Rusya, İran, Türkiye.”

KAYNAK: M5 DERGİSİ
YORUMLAR 44
  • Harun 2 yıl önce Şikayet Et
    Peki sizin mazlumların üzerine kan kusan uçaklarınız silahlarınız için ne demeli yamyam rusya. Amerikadan israilden ingiltereden çinden fransadan farkın ne! Müslümanların mazlumların akıttığınız kanlarından daha fazlası kendi başınıza gelir inşallah!
    Cevapla
  • DAĞ KOMANDO 2 yıl önce Şikayet Et
    güç sahibi olan tüm ülkelerin gizli silahları ve savaş metotları vardır... örneğin,japonya amerikanın elinde atom bombası olduğunu bilseydi Pearl Harbor Saldırısını yaparmıydı hayır yapamazdı.Bakmayın siz rusların ağzımıza bal çalmalarına...Bunlar dünyadaki birinciliğe oynayan ikinci güç.Dünyadaki en güçlü ve yok edici silahlar bizde olmasada... Bizim gibi yürekli bizim gibi inançlı Vatanına,Kitabına,Toprağına bağlı bir millet yok. O yüzdendirki bizimle cesaret edipte tek başına çarpışacak ülkede yok,süper güçler dahil. örneği,çanakkale kaç devlette geldiler belli ve yine kaybettiler.Biz Türkler bir tek ALLAH'a kul'uz. Tarihi zaferlerle dolu şanlı milletime selam olsun.
    Cevapla
  • Bilal 2 yıl önce Şikayet Et
    Elin kâfiri görür de bizim içimizdeki .hainler... Görmez Lar görmez
    Cevapla
  • bilo1453 2 yıl önce Şikayet Et
    elin rusu bunu anladı bizim chdpkkiyiciler anlamadı hainler
    Cevapla
  • Sokaktaki adam 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye için süreç 2022 ortasında başlayacak Türkiye'nin dünyaya karşı esas silahı tb2 değil İstanbul finans merkezidir... Görecekler faizssiz bir sistemin mümkün olduğunu görecekler körfezdeki 5 trilyon doların kontrolünün Türkiye'de olduğunu görecekler dolar kurundaki sert düşüşleri ve görecekler Türkiye çatısı altında ticari iş birliği ile batının çöküşünün başlangıcınin Türkiye olduğunu... Şimdilik reklamlar film bir seneye kadar başlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe