Haydar Aliyev vefatının 18'inci yılında anıldı

Azerbaycan'ın kalkınması ve dünyaya açılmasında önemli yeri bulunan Haydar Aliyev törenlerle anılıyor. Ömrünü ülkesine ve halkına adayan Haydar Aliyev için ölümünün 18'inci yılında Bakü’de tören düzenlendi.

Haydar Aliyev vefatının 18'inci yılında anıldı
Haydar Aliyev vefatının 18'inci yılında anıldı
GİRİŞ 12.12.2021 17:09 GÜNCELLEME 12.12.2021 17:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Azerbaycanlıların gönlünde unutulmaz bir yeri olan Haydar Aliyev, ölümünün 18’inci yılında ülkenin pek çok bölgesinde anıldı.

Törenlerin adresi haydar Aliyev’in Bakü’de anıt mezarının bulunduğu Fahri Hıyabandı. Törenlere çok sayıda Azerbaycanlı kurum temsilcileri, askerler ve Gaziler katıldı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, "Bugün muasır Azerbaycan’ın kurucusu Umummilli lider Haydar Aliyev’in anım günüdür. Haydar Aliyev bütün hayatını ülkemizin şekillenmesine, güçlenmesine, muasır ve kudretli Azerbaycan'ın kurulmasına hasletmiştir" dedi.

TEK MİLLET İKİ DEVLET

Azerbaycan’da faaliyet gösteren dış misyon temsilcileri de törenlerde yer aldı. Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, "Rahmetli lider herkesin hatırladığı bir söz var; tek millet iki devlet anlayışının mimarıdır. Modern Azerbaycan’ın kurucusu ve bağımsız Azerbaycan’ın bugünlere gelmesine vesile olan liderdir" dedi.

Haydar Aliyev, 1993-2003 yılları arasında Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı görevini yürüttü. O dönemde ülke, ekonomik ve siyasi istikrarı yakaladı, kalkınmaya başladı. Aliyev, 12 Aralık 2003 tarihinde kalbindeki rahatsızlık sebebiyle hayata veda etti.

KAYNAK: TRT HABER
YORUMLAR 2
  • MUHAMMET R ARSLAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Abim askerde amfibi komando idi.Galiba Dursun Çiçek'te komutanıydı.Azerbaycan kökenli bir askere karşı kötü tavrını,azarlamalarını anlatır dururdu. Ben çocuk iken de Haydar Aliyev'in hatırasını anlattığı bir videoyu hayal-meyal hatırlarım.Yaralı taşımak için Türkiye'den acil istenilen bir adet helekopter gönderilmediğini üzülerek anlatıyordu.Sıkıntı Rusya ile alakalı ki İran'dan da olumsuz yanıt aldıklarını anlatıyordu. Şimdi Türkiye'nin sihalarıyla Ermenistan silahlı gücünün sıfırı gördüğünü duysa,duyguları ne olurdu acaba?Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahım Cennetiyle Şereflendirsin Amin ❤️
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?