Scholz: Sınırların değişmemesi Avrupa için büyük önem taşıyor

Almanya Başbakanı Scholz, Ukrayna'nın doğusundaki gerilime ilişkin, "Avrupa sınırlarının yerinden oynamaması bizim için büyük önem taşıyor" dedi.

Scholz: Sınırların değişmemesi Avrupa için büyük önem taşıyor
Scholz: Sınırların değişmemesi Avrupa için büyük önem taşıyor
GİRİŞ 17.12.2021 09:38 GÜNCELLEME 17.12.2021 09:38

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nin ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Zirvede Ukrayna'nın güvenliği konusunu görüştüklerini dile getiren Scholz, bu konuda AB üyeleri arasındaki dayanışmayı görmekten mutlu olduğunu söyledi.

Scholz, "Avrupa sınırlarının yerinden oynamaması bizim için büyük önem taşıyor. Bu güvenlik konusu herkes için geçerli. Bu ancak Avrupa'daki ortak güvenlik ilkesine saygı gösterilerek başarılabilir" dedi.

ZELENSKİY İLE GÖRÜŞTÜ

Scholz, sınır ihlali durumunda buna tepki verilmesinin hesaba katılması gerektiğini vurguladı.

Alman Şansölye, Brüksel'de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüştüklerini ve Normandiya formatının canlandırılması konusunda hem fikir olduklarını belirtti.

Olaf Scholz, Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı'nın işletme ruhsatıyla Ukrayna'daki krizi azaltma çabalarının birleştirilmesine karşı çıkarak, "Kuzey Akım 2, bir özel sektör projesidir. Avrupa Enerji Yasası çerçevesinde ruhsat konusundaki karar, Alman makamları tarafından verilecektir" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklamaları!
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...