Mukhtar Ablyazov: Amacımız Kazakistan'daki rejimi yıkmak

Kazakistan'daki olayların arkasındaki lider isimlerden olduğu düşünülen Mukhtar Ablyazov, amaçlarının "Kazakistan'daki rejimi yok etmek" olduğunu söyledi. Ablyazov, "Nazarbayev'in heykellerini yıkacağız ve O'nu hapse atacağız" dedi.

Mukhtar Ablyazov: Amacımız Kazakistan'daki rejimi yıkmak
Mukhtar Ablyazov: Amacımız Kazakistan'daki rejimi yıkmak
GİRİŞ 07.01.2022 16:54 GÜNCELLEME 08.01.2022 16:57
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı yapılan açıklamada, ülkede yaşanan şiddet olaylarlarının koordineli ve hazırlıklı olduğu dile getirilmişti.

Orduya ait silah cephaneliklerinin yağmalanması ve devlet kurumlarının işgali gibi sahnelerin yaşandığı gösterilerde turuncu devrimin izleri kendini belli etmeye başladı.

Kazakistan'da tehlikeli provokasyon: Plakasız araçlardan silahlar dağıtıldıKazakistan'da tehlikeli provokasyon: Plakasız araçlardan silahlar dağıtıldı

Çin'den ilk açıklama, Türkiye ve Putin'e özel teşekkür! Kazakistan lideri: Vur emri verdimÇin'den ilk açıklama, Türkiye ve Putin'e özel teşekkür! Kazakistan lideri: Vur emri verdim

"AMACIMIZ KAZAKİSTAN'DAKİ REJİMİ YOK ETMEK"

Hakkındaki yolsuzluk ve mali dolandırıcılık iddialarıyla bilinen Kazak iş adamı ve politikacı Mukhtar Ablyazov, Kazakistan'da yaşanan gösterileri Ukrayna 24 kanalına değerlendirdi.

Aydınlık'ın aktardığı habere göre, yurt dışından hükümeti devirmeye yönelik gösterilere medya desteği sağlayan Ablyazov, "Temel amacımız Nazarbaev'in rejimi yok etmektir. Memleketi bu hale onun rejimi getirdi" dedi.

Mukhtar Ablyazov

"NAZARBAYEV'İN HEYKELİNİ YIKACAĞIZ VE HAPSE ATACAĞIZ"

Ablyazov devamında şunları söyledi:

"Nazarbayev'in istifa ettiği yalan. Görüyoruz ki daha yaşarken kendi heykelini yaptı. Biz hem heykelini yok edeceğiz hem de onu hapse atacağız."

Mukhtar Ablyazov

KAYNAK: AYDINLIK
YORUMLAR 48
  • mersinli mimar 2 yıl önce Şikayet Et
    sorosun köpekleri bunlar bizdede binlerce var özellikle CHP HDP VE İYİ Parti çatısı altında..
    Cevapla
  • ŞAMİLHAN 2 yıl önce Şikayet Et
    lenin heykellerinden de rahatsız oldun mu acaba
    Cevapla
  • Cihangir 2 yıl önce Şikayet Et
    İş adamı dediğin karına bakar. Rejim özgürlük vs hikaye. Suyun başında olanlardan razı değilim desene.
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Mevcut rejimi yıktınız diyelim, yenisini yapmak o kadar kolay olmayacaktır. Çünkü çevremiz demokrasi çöplüğü ile çevrili. Irak, Suriye, mısır, Libya, yemen.... Kazakistan'ın Bunlardan birisi gibi olmanısını istemiyoruz. Vatanını seven herkes aklını başına alsın ona göre hareket etsin.
    Cevapla
  • ÖZCAN 58 2 yıl önce Şikayet Et
    milleti, ukraynadan, fransadan kışkırtmak kolay. devlette görevliykende çalıp çırpmışsın tuzunda kuru. samimi isen ülkene dön. dışardan atmak kolay.
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    BTA Bankın başında olduğu dönemde 7 Milyar doları çalıp kaçtı. Hırsızlığını bir üst seviyeye geçirmek için hükümeti devirmek istiyor. Türk Birliği icraata geçmez ise SSCB yeniden ortaya çıkacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!