Cunta lideri Goita: BM Genel Sekreteri Guterres ile uzun bir görüşme yaptım

Mali'de darbenin ardından başa geçen Cumhurbaşkanı Assimi Goita, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefonda görüştü.

Cunta lideri Goita: BM Genel Sekreteri Guterres ile uzun bir görüşme yaptım
Cunta lideri Goita: BM Genel Sekreteri Guterres ile uzun bir görüşme yaptım
GİRİŞ 20.01.2022 13:47 GÜNCELLEME 20.01.2022 13:47

Goita, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Guterres ile yaptıkları "uzun" telefon görüşmesinde, Mali'de anayasal düzene dönülmesi konusundaki kararlılığını aktardığını belirtti.

SEÇİMLER 5 YIL ERTELENDİ

Mali'de 24 Mayıs 2021'de darbeyle iktidara gelen cunta yönetimi, 2 Ocak'ta, demokratik seçimleri 5 yıl erteleme kararı aldıklarını duyurmuştu.

Bir süredir askeri yönetime seçim takvimi belirlemesi konusunda baskı yapan Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), cuntanın bu kararının ardından 9 Ocak'ta Gana'nın başkenti Akra'da olağanüstü toplanmıştı.

Zirvede, ECOWAS ülkelerinin Bamako büyükelçilerini geri çağırması, Mali'nin Batı Afrika Devletleri Merkez Bankasındaki varlıklarının dondurulması, ekonomik yardımların durdurulması, temel ihtiyaç maddeleri ve tıbbi malzemeler haricinde Mali ile her türlü ticari ilişkinin askıya alınması ve ECOWAS ülkelerinin Mali'ye sınırlarını kapatması kararı alınmıştı.

FRANSA'DAN MALİ İÇİN BM'DE YAPTIRIM TEKLİFİ

Mali ile bir süredir kriz yaşayan Fransa da 12 Ocak'ta ECOWAS'ın Mali'ye yaptırımlarına destek içeren bildiriyi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) sunmuştu.

BMGK'nin yaptırımlara destek vermesini öngören bildiri, Çin ve Rusya tarafından engellenmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!