Polonya’da kar leoparı Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

Polonya'daki Varşova Hayvanat Bahçesi sakinlerinden kar leoparı Ayana, Covid-19 sonrası ortaya çıkan komplikasyonlar sonucu hayatını kaybetti.

Polonya’da kar leoparı Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti
Polonya’da kar leoparı Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti
GİRİŞ 26.01.2022 15:41 GÜNCELLEME 26.01.2022 16:50

Polonya'daki Varşova Hayvanat Bahçesi, kar parsı olarak da bilinen kar leoparı Ayana'nın Covid-19 sonrası görülen komplikasyonlara bağlı olarak hayatını kaybettiğini duyurdu.

Hayvanat bahçesi yetkilileri, Kasım ayı sonunda solunum yolu enfeksiyonu belirtileri gösteren 7 yaşındaki kar leoparına yapılan Covid-19 testinin negatif çıktığını belirtti.

KORONAVİRÜS NEDENİYLE ÖLDÜ

Covid-19 semptomu göstermeye devam eden leopara bir kez de antikor testi yaptıklarını söyleyen yetkililer, pozitif test sonucuyla birlikte kar leoparının Covid-19’a yakalandığı açıkladı. Solunum probleminin gittikçe kötüleşmesinin ardından farklı alanlardan uzman veteriner hekimler tarafından tedavisine devam edilen talihsiz kar leoparı, 2 ay süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Kar leoparı.

Ayana'nın ölüm nedeni Covid-19 sonrası görülen komplikasyonlardan biri olan kalp ve solunum yetmezliği olarak açıklandı. Hayvanat bahçesi yetkilileri leoparın Covid-19 virüsünü insanlardan kaptığını düşünüyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trump'tan özel istek, Erdoğan'dan talep etti! "Bir tek sizin sözünüzü dinler"
Beklenen anket geldi! Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?