ABD Savunma Bakanı: Ruslar NATO kapısına dayandı, gerekeni yapacağız!

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Rusya'nın askeri birliklerini geri çektiği iddialarını reddederek, Rus ordusunun hazırlıklarını artırdığını savundu.

GİRİŞ 17.02.2022 18:53 GÜNCELLEME 17.02.2022 18:53
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Austin, Belçika'nın başkenti Brüksel'de NATO'nun ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Moskova yönetiminin askerlerini geri çektiği iddialarını kabul etmeyen Austin, Rusların Karadeniz'de hazırlıklarını artırarak "kan stoku yaptıklarını" belirtti.

Rusya'nın askerlerini Ukrayna sınırına yaklaştırdığını ve bölgedeki askeri uçuşların sayısının arttığını dile getiren Austin, kendisinin de asker kökenli olduğunu, Rusya askerlerinin eski pozisyonlarına döndürülmediğini düşündüğünü söyledi.

"RUS ORDULARI NATO KAPISINA DAYANDI"

Austin, Rus ordularının Karadeniz, Kırım ve çeşitli bölgelerdeki varlıklarıyla NATO kapısına dayandığını ifade etti.

ABD'nin müttefikleriyle tetikte olacağını kaydeden Austin, "ABD'nin NATO'ya olan bağlılığını yeniden açıkça vurgulamak istiyorum. (ABD Başkanı Joe) Biden'ın da dediği gibi eğer NATO topraklarının her bir adımını savunmamız gerekiyorsa savunacağız." dedi.

Austin, Moskova yönetiminin, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı tehdit oluşturduğuna inanmalarını istediğini ve kendilerini bu şekilde haklı çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

Rusya'nın bölgedeki askeri hareketliliğini izlemeye devam edeceklerinin altını çizen Austin, Rusya'nın gerçekten geri çekilip çekilmediğinin zamanla anlaşılacağını ancak kendilerinin bölgedeki askeri hazırlığı artırmanın yollarına bakacaklarını bildirdi.

"MEMNUNİYETLE KARŞILARIZ"

Ülkesinin diplomasi ve diyalogdan yana olduğunu ve bunun için de her zaman imkan bulunduğunu ifade eden Austin,"(Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'in daha fazla diyalog çağrısını memnuniyetle karşılarız. Diplomasinin çalışması için hala zaman ve alan olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Austin, diplomatik seçeneklere rağmen savaş başlatılması durumunda sorumluluğun Putin'e ait olacağını belirtti.

Savunma Bakanı Austin, kendisinin de uzun dönemdir asker olduğunu vurgulayarak NATO'nun daha önce şu andaki kadar "kararlı ve uyumlu" olduğuna şahit olmadığını aktardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 65
  • battal 2 yıl önce Şikayet Et
    boş boş konuşuyorlar.Eusya ırak suriye yada afganistan değil. sizin tıpanız yemez rusya ya ders vermeye. çünkü havlayan köpek ısırmaz.
    Cevapla
  • orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Nato kumandasını elinde bulunduran Abd Bir türlü savaş çıkarmayı başaramadı.
    Cevapla
  • Fırat 2 yıl önce Şikayet Et
    Boş boş konuşuyorlar. Helal olsun bu boşlukları yutan ve ölü balık taklidi yapanlara.
    Cevapla
  • hakkı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunları haçlı bizans oyunları sağ gösterip sol çakacaklar maksat büyüyen türkiyeye parangalar vurmak durdurmak oyun büyük, nükler teknolojide dünyada bir numaralı olmalıyız ve teknolojiyi tüm dünyaya pazarlamalıyız
    Cevapla
  • ethem 2 yıl önce Şikayet Et
    sıkar biraz coni bir halt yapamazsınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü