Zelenskiy'den Rusya'ya cevap: Sınırlar olduğu gibi kalacak

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın sözde ayrılıkçı yönetimleri tanıma kararına ilişkin "Alınan kararlarla bağlantılı sonuçların tüm sorumluluğu Rusya'ya aittir" dedi.

Zelenskiy'den Rusya'ya cevap: Sınırlar olduğu gibi kalacak
Zelenskiy'den Rusya'ya cevap: Sınırlar olduğu gibi kalacak
GİRİŞ 22.02.2022 04:09 GÜNCELLEME 22.02.2022 10:19
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın ayrılıkçıların sözde cumhuriyetlerini tanıma kararına ilişkin sosyal medyadan halka sesleniş gerçekleştirdi.

Rusya'nın son hareketleri ülkemizin egemenliği ve toprak bütünlüğünün ihlali olduğunu aktaran Zelenskiy, "Alınan kararlarla bağlantılı sonuçların tüm sorumluluğu Rusya'ya aittir" diye konuştu.

Zelenskiy, ayrılıkçıları tanımanın tek taraflı olarak Minsk anlaşmalarından çıkmak ve Normandiya Formatında alınmış kararları göz ardı etmek anlamına gelebileceğinin aktararak, kararın barış çabalarını baltaladığını belirtti.

Bugün alınan ve yarın alınacak muhtemel kararlarla Rusya'nın Donbas'ta 2014'ten beri var olan askeri varlığını meşru hale getirmiş olacağını kaydeden Zelenskiy, Normandiya Dörtlüsü Zirvesi için acil çağrı yaptıklarını belirtti.

Zelenskiy, partnerlerinden net ve etkili adımlar beklediklerine dikkati çekti.

Sınırlarının iyi şekilde korunduğunu hatırlatan Zelenskiy, kendi topraklarında olduklarını ve hiçbir şeyden korkmadıklarını söyledi.

Kimseye bir şey borçlu olmadıklarını ifade eden Zelenskiy, "Kimseye bir şey vermeyeceğiz. Bundan eminiz. Çünkü 2014 Şubat değil, 2022 Şubat'tayız. Başka bir ülke, başka bir ordu. Tek amaç Ukrayna'da barış" dedi.

Zelenskiy, ülkesinin siyasi-diplomatik çözüme bağlı olduğunu kaydetti.

YORUMLAR 44
  • orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusyadan aldığın toprağın % 5 ini verdin. Alırken bu kadar gürültü çıkmamıştı.
    Cevapla
  • temsil 2 yıl önce Şikayet Et
    çok yazık 3 kuruşluk altını dövizi arsın diye savaş çıkmasını isteyen zavallılar 100 gram altının 80 bin iken 90 bin olur 10 bin kârın olur insanlar ölecek ekonomiler sarsılacak değermi inşallah savaş olmaz temennim
    Cevapla
  • frontliner 2 yıl önce Şikayet Et
    başıma birşey gelirse sorumlusu google playdir
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Zelenskiy rahat dur putin seni havada karada yer yunan gibi arkadakilerine güvenme fazla şavaşa bir girersin bi bakmişsınki arkandakiler topuklamış sende putin'in kucağına
    Cevapla
  • Realite 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynayi hafife alıyorsunuz.
    Cevapla
  • Yavuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Giden gitti Zelenski bence güçlü silahlar alın ordunuzu güçlendirin bari geri kalanı koruyun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular