İngiltere'den NATO liderlerine son dakika "acil" toplantı çağrısı

Son dakika haberi... İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin ardından tüm NATO liderlerini acil toplantıya çağırdı.

GİRİŞ 24.02.2022 13:11 GÜNCELLEME 24.02.2022 17:10

Johnson, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin ardından düzenlenen Acil Durum Kabine Toplantısı (COBRA) sonrası Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Bu, kıtamız için bir felakettir. Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle ilgili bu sabah ulusa hitap edeceğim. G7 liderleriyle de görüşeceğim ve tüm NATO liderlerini mümkün olan en kısa sürede acil toplantıya çağırıyorum." ifadelerini kullandı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson NATO liderlerini acil toplantıya çağırdı

Almanya Dışişleri Bakanlığı duyurdu: Putin kabul etmedi!Almanya Dışişleri Bakanlığı duyurdu: Putin kabul etmedi!

Çin, Rusya'nın işgal girişimine adeta destek verdi: 'İşgal değil, ABD körüklüyor'Çin, Rusya'nın işgal girişimine adeta destek verdi: "İşgal değil, ABD körüklüyor"

İngiltere Başbakanı Johnson'ın, TSİ ile 20.00'de de parlamentoda konuşma yapması öngörülüyor.

ERDOĞAN NATO'YA KARAR VER ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna krizi ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Olayı devlet veya kurumsal bazda ele alacak olursak, burada da şu anda ortada sadece NATO kalıyor. NATO bu video konferans zirvesiyle beraber artık tavrını belirlemelidir, ne yapacaksa yapmalıdır. Malum, şu ana kadar Ukrayna'ya ciddi manada bir asker gönderme gibi durumla karşı karşıya henüz kalmadık. Herkes sadece laf yapıyor, iş yapan yok. Böyle bir durum söz konusu. Dolayısıyla Rusya artık sınırda ciddi denilebilecek sayıda asker yığınağı yapmış vaziyette. Tabii bu tablo karşısında neticenin ne olabileceğini kestirmek için herhalde kâhin olmaya gerek yok. Bu bakımdan yapacağımız bu video konferansta NATO müttefiki üye ülkelerin liderleri bakalım neler söyleyecek. Biz de tabii söyleyeceğimizi onların da söyleyeceklerine göre belirleyecek, tavrımızı ortaya koyacağız."

Rusya, Ukrayna`nın kentlerini vuruyor

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 43
  • Ferhat 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkün türkten başka dostu yok biz böyle durumda bize dokunmayan yılan az da olsa YAŞASIN demeliyiz maşa olmayalım allah akıl fikir vermiş.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Yürrü git looo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kolombiya'da kan donduran infaz: İzinli polisi kurşun yağmuruna tuttu!
CHP’li Müslim Sarı’dan Mustafa Sarıgül çıkışı: Rezalet bir durum