Zelenskiy, büyük tehlikeye karşı Ukraynalıları uyardı!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus sabotaj gruplarının Kiev'e girdiğini açıkladı. Zelenskiy, öncü verilere göre, 137 tane kahramanımızı, vatandaşımızı kaybettik. Asker ve sivil." ifadesini kullandı.

GİRİŞ 25.02.2022 02:46 GÜNCELLEME 25.02.2022 09:12
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Zelenskiy, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun ülkenin neredeyse tamamını korumayı başardığını bildirdi.

'137 VATANDAŞIMIZI KAYBETTİK'

Hostomel Havaalanını Rus güçlerinden geri aldıklarını anımsatan Zelenskiy, "Bu da başkente güven veriyor. Öncü verilere göre, 137 tane kahramanımızı, vatandaşımızı kaybettik. Asker ve sivil." ifadesini kullandı.

Vladimir Zelenskiy: Yalnız bırakıldıkVladimir Zelenskiy: Yalnız bırakıldık

'UKRAYNA'YI SİYASİ OLARAK YOK ETMEK İSTİYORLAR'

Hükümet merkezinde kalarak çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Zelenskiy, "Aldığımız bilgilere göre düşman beni bir numaralı hedef olarak belirledi. Ailem ise iki numaralı hedef. Devlet başkanını yok ederek Ukrayna'yı siyasi olarak yok etmek istiyorlar." ifadesine yer verdi.

Ukrayna'da ülke genelinde seferberlik ilan edildi!Ukrayna'da ülke genelinde seferberlik ilan edildi!

'SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KURALLARINA UYUN'

Zelenskiy, Rus sabotaj birliklerinin Kiev'de bulunduğunu aktararak, "Düşman sabotaj grupları Kiev'e girdi. Bu nedenle Kievlilerden ricam, dikkatli olun, sokağa çıkma yasağı kurallarına uyun." ifadesini kullandı.

'RUSYA İLE TARAFSIZLIK STATÜSÜNÜ KONUŞMAKTAN KORKMUYORUZ'

Zelenskiy, Rusya'ya karşı ülkesinin savunmasında yalnız bırakıldıklarını belirterek, "Rusya ile tarafsızlık statüsünü konuşmaktan korkmuyoruz. Ancak bizim ne tür güvenlik garantilerimiz olacak?" dedi.

Ukrayna'daki Türk öğrenciler hakkında dikkat çeken iddia yalan çıktı!Ukrayna'daki Türk öğrenciler hakkında dikkat çeken iddia yalan çıktı!

'YALNIZ BIRAKILDIK'

Ukrayna'ya yalnızca sözle değil, belirli şekilde destek olan ülkelere de minnettar olduklarını anlatan Zelenskiy, "Ancak ülkemizin savunmasında yalnız bırakıldık. Kim bizimle savaşmaya hazır? Bunları görmüyorum. Kim Ukrayna'ya NATO'ya katılma garantisi vermeye hazır? Herkes korkuyor." ifadelerine yer verdi.

Zelenskiy, Moskova'dan bugün konuşmaya hazır olduklarına dair açıklamalar geldiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Ukrayna'nın tarafsız statüsü hakkında konuşmak istiyorlar. Tüm ortaklarına söylüyorum, ülkemizin kaderi şimdi belirleniyor. Onlara soruyorum, 'bizimle misiniz?' Bunu bizimle birlikte cevaplıyorlar. Ama bizi NATO'ya almaya hazır değiller."

Sebepleri ve sonuçlarıyla Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliSebepleri ve sonuçlarıyla Rusya’nın Ukrayna’yı işgali

'AVRUPA'DAKİ 27 LİDER KORKUYOR'

Avrupa'daki 27 liderin korktuklarının altını çizen Zelenskiy, "Hepsi korkuyor ve biz korkmuyoruz. Rusya ile tarafsızlık statüsünü konuşmaktan korkmuyoruz. Ancak bizim ne tür güvenlik garantilerimiz olacak? Bunu hangi ülkeler temin edecek?" dedi.

Zelenskiy, devam eden işgalin sonunun konuşulması gerektiğini vurgulayarak, "Ama şimdi ülkenin kaderi tamamen ordumuza ve güvenlik güçlerimize bağlı." ifadesini kullandı.

RUSYA'NIN KAYBI 30'DAN FAZLA TANK, 130 ZIRHLI ARAÇ, 7 UÇAK

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zalujnıy Rusya'nın ülkesine karşı kayıplarının ilk günde 30'dan fazla tank, yaklaşık 130 zırhlı araç, 7 uçak ve 6 helikopter olarak tahmin edildiğini açıkladı.

Zalujnıy, Facebook'tan yaptığı açıklamada, bu zorlu saatler boyunca "düşmanın" ele geçirme planlarına ulaşamadığını bildirdi.

Rusya'nın ülkesine karşı kayıplarının ilk günde 30'dan fazla tank, yaklaşık 130 zırhlı araç, 7 uçak ve 6 helikopter olarak tahmin edildiğini belirten Zalujnıy, Ukrayna ordusunun Harkiv, Herson, Sumi, Ahtırku ve Siverske bölgelerinde savaşmaya devam ettiğini aktardı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 60
  • Sefa 2 yıl önce Şikayet Et
    İstifa etse iyi olur Çoluk çocuk insanlar ölmesin. Esed i de ortadan kaldırmak lazım Fırsat bu fırsat
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sende kına yakarsın
    Cevapla
  • Hakkı 2 yıl önce Şikayet Et
    Zelenski nin ne suçu var, Boş boş konuşmayın Bu işgal kaçınılmazdı Ukrayna nükleer silah yapabilir diye Rusya her halükarda işgal edecekti
    Cevapla
  • Час 2 yıl önce Şikayet Et
    Zelenski inşallah çabuk geberirsin...
    Cevapla
  • Elo 2 yıl önce Şikayet Et
    Nerde Reis gibi adamlar Allah başımızdan eksik etmesin...yazık ettin ülkene nasıl güvendin ABD ye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakanlık duyurdu! Türkiye birinci sırada
Eyüpsultan'da okul müdürünü öldüren şahıs hakkında yeni gelişme! Karar verildi