Putin Ukrayna'da ölümcül silahını devreye sokabilir

"Putin Ukrayna'da hiç beklemediği bir direnişle karşılaştı" diyen Batılı yetkililer, Rus liderin hedeflerine ulaşmak için yıkıcı etkiye sahip termobarik roketleri devreye sokacağını iddia etti.

GİRİŞ 26.02.2022 09:58 GÜNCELLEME 26.02.2022 10:38
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Rusya-Ukrayna çatışmaları bugün 3. gününde. Sabahın erken saatleriyle Kiev'den silah sesleri yükselirken sıcak çatışmanın artık başkentin sokaklarına taşındığı iddia ediliyor. Ukraynalılar bir yandan ordularına destek verip bir yandan Rus güçlerine direnmeye çalışırken Batı'dan korkutan bir uyarı geldi.

PUTİN ÖLÜMCÜL SİLAHINI DEVREYE SOKUYOR

Batılı liderler, ordusunu binlerce makineli tüfek ve ham bomba ile silahlandıran Putin'in, Ukrayna halkının şiddetli direnişinin ardından yeni bir karar aldığı ve yıkıcı termobarik roketleri devreye sokacağını iddia etti.

VAKUM BOMBASI OLARAK DA BİLİNİYOR

Termobarik silahlar aynı zamanda vakum bombaları olarak da bilinirler, patlamanın bir parçası olarak atmosferi kullanan yüksek güçlü patlayıcılardır. Cesetleri buharlaştıran, iç organları ezen ve şehirleri adeta moloz haline getirebilen vakum bombaları şimdiye kadar geliştirilmiş en güçlü nükleer olmayan silahlar arasında.

BİNALARI BİLE PARÇALAYABİLECEK GÜÇTE

Termobarik roketler içeriğinde patlayıcı bir yakıt ve kimyasal karışım içerir. İsmi açıklanmayan Batılı yetkili binaları bile parçalayabilen süpersonik patlama dalgaları gönderen silahın "ayrım gözetmeyen şiddete" neden olacağını belirtti ve ekledi:

"Rusya, Batılı güçlerin sahip olduğu orantılılık ve hukukun üstünlüğü ilkelerine bağlı değil."

RUSYA DAHA ÖNCE ÇEÇENİSTAN VE SURİYE'DE KULLANDI

Rus Tos-1 çok namlulu roketatar sisteminin henüz kullanılmamasına rağmen Ukrayna'ya geçtiği iddia ediliyor. Moskova onları daha önce Çeçenistan ve Suriye'de kullanmıştı.

YORUMLAR 58
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Moskof gevurunda acıma merhamet olmaz!Küfür tek milletdir zalimler için yaşasın cehennem!
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Eee ne oldu şimdi? Zalimler için yaşasın cehennem diye slogan attın bitti gitti. Ölen öldü kalan sağlar bizimdir. Çeçenler de Allahu akbar diye bağırarak ruslarla beraber ukraynaya salldırıyor. Yani artık cehenemlik, cennetliklerin listesini yaparsın.
    Cevapla
  • sadece milli 2 yıl önce Şikayet Et
    herifin (putin) işi gücü silah üretmek manyak adam dünyaya yetecek füze ve bomba stoğu var. kimse sesini çıkaramıyor. bunun olacağı belli idi 30 yıldır eliniz armutmu topladı Avrupa? bizim REİS çok ileri görüşlü bir insan kendi milli silahlarımızı üretiyoruz. birçok gizli projemiz var lakin yetmez. stoğumuz rusya ile kıyaslanamaz bile bu yüzden selametimiz için tüm gücümüzle silah teknolojisi ve üretimine yatırım lazım hatta halkımız buna maddi ve manevi destek vermeli gerekirse tüm ürünlere silahlı kuvvetler payı ilave edilmeli ve bu yüzden olacak zamlardan şikayet etmemeliyiz. ancak ukrayna gibi olalım diyen varsa Allah cc. islah etsin derim. zaten bu iş muhalefetle hiç olmaz
    Cevapla
  • Sinan 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal canım kardeşim
    Cevapla
  • Mahmut 2 yıl önce Şikayet Et
    Sağolasın düşüncelerimize tercüman oldun
    Cevapla
  • Doğrucu 2 yıl önce Şikayet Et
    Haklıyken haksız duruma düştü. Putin savaş suçlusu olarak ilan edilir ve sonu Saddam'dan daha beter olur.. Ukrayna'ya diş geçirmek önemli değildi, dünyaya haklı olduğunu göstermek önemliydi. Çok ciddi hesap hatası yaptı Rusya ve bedelini çok ağır ödemek zorunda kalacak. Çeçenler de şu saatten sonra bitmiştir.
    Cevapla
  • Gürbüz 2 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü Abd ve Rusya yı yönetenler, Allah'a düşmanlar, O'nun yarattıklarını bomba ile ÖLDÜRÜYORLAR (hemde gözünün üzerinde niye kaş var, diyerek)
    Cevapla
  • semih 2 yıl önce Şikayet Et
    sonra ne olacak . rusyada yok olacak . yalnız nato denen amerikan uşağı askerler putinin ukraynada olduğu gibi saldırışını beklerlerse . putin kafadan önde demektir .amerika uçak bile kaldıramaz . eğer ukraynaya nato askerleri önceden girse idi .putin nah ukraynaya saldırabilirdi . buda natoya kapak olsun .nasılki rus yadan ayrılanlar rusyayı iç ayaklanmalarını bastırmak için rus ordusunu çağırıyorlar .zelenskide nato yu çağıracakti .nato da kafa bu kadar çalışıyor işte .
    Cevapla
  • Atilla 2 yıl önce Şikayet Et
    Cagiramaz kardeş ..NATO ülkesi değil ..sorun burada zaten..yem yaptılar ülkeyi .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!