Ukrayna'nın en genç vekili silahlanıp sokağa çıktı: Bayraktar TB2 bizim için bir şans

Rusya saldırısı altındaki Ukrayna'nın en genç milletvekili 26 yaşındaki Sviatoslav Yuraş, ellerinde Bayraktar TB2 olduğuna işaret ederek, "Dünyanın en büyük ordusuna karşı bir şansımız olması için tam olarak ihtiyacımız olan şey bu" dedi.

GİRİŞ 28.02.2022 06:30 GÜNCELLEME 28.02.2022 10:08
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Rusya saldırısı altındaki Ukrayna'nın en genç milletvekili 26 yaşındaki Sviatoslav Yuraş, başkent Kiev'i savunmak için silahlanıp sokağa çıktı.

Elinde silahla Kiev'in Özgürlük Meydanı yakınlarında AA muhabirine konuşan Yuraş, Kiev'in abluka altında olduğunu söyledi.

St. Michael Altın Kubbeli Katedrali'ndeki asker ve sivil direnişçileri gördükten sonra çatışmaların yaşandığı Kiev'in batı bölgelerine gideceğini kaydeden Yuraş, "Parlamentodaki yardımcılarımdan biri, oradaki savaşa liderlik ediyor. Onun işine yaramaya çalışıyorum. Ben bir asker değilim ama bu herkesin savaşı" dedi.

Kiev'de şu anda sokağa çıkma yasağı olduğuna işaret eden, "Halkın bir kısmı kaçtı, ancak çoğu şuradaki polis istasyonu önünde sıraya girerek ülkelerini korumak için silah alıyor" ifadesini kullandı.

Direnişe her yaştan insanın katıldığını söyleyen genç milletvekili, "Babuşkalar (büyükanne) yollardaki Rus askerlerine beddua mesajları gönderiyor. İnsanların elleriyle tankları durdurduğunu gördüm" diye konuştu.

Yuraş, ellerinde Bayraktar TB2 olduğuna işaret ederek, "Dünyanın en büyük ordusuna karşı bir şansımız olması için tam olarak ihtiyacımız olan şey bu" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 36
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'de Rusya türk birliklerini vurabilir. Hava savunma şart.
    Cevapla
  • Muşlu... 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukranya bu hasas zamanda sürekli Türk SIH lardan bahsediyor hiç alman amerika fransız silahlarından konuşmuyorlar Bizim için gurur ama stratejik Düşündüydün zaman kasıtlı Olarak rusyaya karşı turkiyeyi Hedef gösteriliyor dikkat edersek Omuzdan atılan alman ve amerika Tank avcı roketlerinden bahsetmiyorlar neden onların safi Belli .amaç türk rus ilişkisini kendi lehine bozmak rusların suriyede Irakta olduğunu unutmayalım
    Cevapla
  • Sedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Haberim yokmuş gibi çek:)
    Cevapla
  • Cengiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Algı yapıyor ve Türkiye'yi hedef gösteriyor.Adamda cepheye didip savaşacak bir görüntü gören beri gelsin.
    Cevapla
  • harun 2 yıl önce Şikayet Et
    artistlik savasmaya benzemez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi