Rusya'ya karşı yeni adım! BMGK'da 'on yıllar sonra' bir ilk

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, BMGK'nın Rusya'yı Ukrayna'yı işgal etmekten sorumlu tutma konusunda kritik bir adım atıldığını söyledi.

Rusya'ya karşı yeni adım! BMGK'da 'on yıllar sonra' bir ilk
Rusya'ya karşı yeni adım! BMGK'da 'on yıllar sonra' bir ilk
GİRİŞ 28.02.2022 07:55 GÜNCELLEME 28.02.2022 09:48
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) harekete geçti. BMGK temsilcileri, Ukrayna’daki insani krizi görüşmek üzere düzenlene toplantıda bir araya geldi. Toplantı sırasında ABD Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, BMGK üyelerinin Rusya'yı Ukrayna'yı işgal etmekten sorumlu tutması gerektiğine dikkat çekti. Thomas-Greenfield, "Meslektaşlarım, Cuma gecesi Rusya'nın vetosunun Rusya'yı egemen bir devleti işgal etmekten sorumlu tutmaktan bizi alıkoyamayacağını beyan etmek için bu odanın dışında bir araya geldik. Rusya Cuma günkü kararı veto etti. Ama daha önce de söylediğim gibi Rusya bizim sesimizi veto edemez. Rusya, Ukrayna halkını veto edemez. Ve Rusya BM Sözleşmesi'ni veto edemez. Rusya hesap verebilirliği veto edemez ve etmeyecek" ifadelerini kullandı.

ACİL DURUM ÖZEL OTURUMU ÇAĞRISI

Konuşmasında, BMGK'nın Rusya'yı Ukrayna'yı işgal etmekten sorumlu tutma konusunda kritik bir adım attığının da altını çizen Thomas-Greenfield, "Şimdi, Güvenlik Konseyi bu hesap verebilirlik yolunda önemli bir adım attı. On yıllardır ilk kez Genel Kurul'da Acil Durum Özel Oturumu çağrısında bulundu. Bu kararı destekleyen Konsey üyeleri, bunun sıradan bir an olmadığını kabul ediyor. Uluslararası sistemimize yönelik bu tehdidi karşılamak için olağanüstü adımlar atmalı ve Ukrayna'ya ve halkına yardım etmek için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız" dedi.

"PUTIN, RUSYA'NIN NÜKLEER KUVVETLERİNİ YÜKSEK ALARMA GEÇİRDİ"

Thomas-Greenfield, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "nükleer silahları olmayan bir ülkeyi işgal etmesine ve Ukrayna'da savaşmayacak bir savunma ittifakı olan NATO'nun tehdidi altında olmamasına rağmen" Pazar sabahı Rusya'nın nükleer kuvvetlerini yüksek alarma geçirdiğini vurguladı. Thomas-Greenfield, "Daha bu sabah, Başkan Putin, nükleer silahları olmayan bir ülkeyi işgal etmesine ve Ukrayna'da savaşmayacak bir savunma ittifakı olan NATO'nun tehdidi altında olmamasına rağmen, Rusya'nın nükleer kuvvetlerini yüksek alarma geçirdi. Bu, hepimizi tehdit eden bir başka gerginliği tırmandırıcı ve gereksiz adımdır. Rusya'yı nükleer silahlarla ilgili tehlikeli söylemini yumuşatmaya çağırıyoruz" ifadelerini kaydetti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 17
  • Turancılar 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusyayı kışkırtan, ukraynaya gaz veren abd ve ingiltere için herhangi bir görüşme olacak mı
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Rus alçak terör devleti ukrain da soykırım yaptı
    Cevapla
  • irfan 2 yıl önce Şikayet Et
    dünya beşten büyüktür dediğinde reis bütün iç dış çakallar çemkiriyordu,aha görün daimi üyeleri
    Cevapla
  • Bora 2 yıl önce Şikayet Et
    Filistin , libya ,Irak ve dogu Türkistan icin niye böyle kararlar almadiniz kafir toplulugu
    Cevapla
  • Adalı 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD Yıllardır İsrail’in işgali kınamasını reddediyor buna karşılık ne yaptınız iki yüzlü olmayın Aynı yaptırımları İsrail’e de yapın O zaman Tarafsızlığınıza inanalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?