ABD'den son dakika açıklaması: Zelenskiy öldürülürse plan hazır

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin öldürülmesi durumunda Ukrayna'nın yönetimin devamı konusunda planı olduğunu söyledi.

GİRİŞ 06.03.2022 20:39 GÜNCELLEME 07.03.2022 00:22
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Amerikan CBS kanalına konuşan Blinken, Zelenskiy'nin geleceğini ve Rusya-Ukrayna savaşını değerlendirdi.

RUSYA ZELENSKİY'İ ÖLDÜRÜRSE ABD'NİN İZLEYECEĞİ PLAN

Blinken, Zelenskiy'nin görüştüğü liderlere birkaç kez "bu son görüşmemiz olabilir" dediğini hatırlatan sunucunun, "Eğer Rusya Zelenskiy'i öldürürse bunun karşılığı ne olacak? Ukrayna'da onun başında olmadığı bir yönetimi desteklemek için bir acil durum planınız var mı?" şeklindeki sorusuna, "Ukraynalıların bunun için şu anda detayına girmeyeceğim planları mevcut, ancak şunu söyleyebilirim ki biz yönetimin şu ya da bu şekilde devamını isteriz." diye yanıt verdi.

- "POLONYA İLE SAVAŞ UÇAĞI KONUSUNDA AKTİF ÇALIŞIYORUZ"

Öte yandan Blinken, ABD ile Polonya arasında Ukrayna ordusuna savaş uçağı temini noktasında nasıl bir iş birliği olduğuna yönelik soruya cevap verirken, Washington ile Varşova arasında bu konuda çok yakın bir görüşme trafiği olduğunu söyledi.

Blinken, "Şu anda Polonyalı dostlarımızla Ukraynalılara bu savaş uçaklarını temin etmeleri durumunda nasıl envanterlerini yeniden doldurabileceğimiz konusunda konuşuyoruz. Bu konuda aktif bir görüşme trafiğindeyiz." diyerek sürecin hızlı ilerlediğine işaret etti.

Uçuşa yasak bölge oluşturulması gibi bir planın sahada mümkün olmadığını hatırlatan Blinken, Ukrayna'nın kendisini Rusya'ya karşı savunabilmesi içinse ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini dile getirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken

NATO ÜLKELERİNE SAVAŞ UÇAĞI KONUSUNDA YEŞİL IŞIK

Öte yandan NBC kanalında aynı konuyla ilgili soruları yanıtlayan Blinken, Polonya'nın Ukrayna'ya Mig-22 ve Su-25 gibi Sovyet dönemi savaş uçakları vermesinin Polonya'nın kendi kararı olacağını ve bunun bir NATO kararı olmayacağını vurguladı.

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, dünkü haberinde, ABD yönetiminin Polonya ile "Ukrayna'ya savaş uçağı vermesi" karşılığında bu ülkeye Amerikan F-16'larının verilmesi konusunda görüştüğünü yazmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 94
  • Hüsnü bulat 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD avropa kendi eliyle öldürür ve daha çok insan öldürmeleri için bahane çıkar onlara
    Cevapla
  • Selım 2 yıl önce Şikayet Et
    Batılıların her zamanki tavrı ver gazı ver gazı halkları birbirine dusman et sonrada keyf cat bu olayların bu hale gelip butun dunyayı etkılemesının tek sebebi batılı seytan lar dır bizdeki bazı aklı evvel sozum ona buyuk askeri uzman stratejist adı altında bir cok kısı televizyonlarda sabah aksam bos bos konusuyor ama maalesef durumun buralara nasıl geldıgın ı soylemekten korkuyorlar
    Cevapla
  • Sedat 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD iki dakikada Ukrayna başkanı sattı .Bunlar hep satıcı
    Cevapla
  • Çiçek 2 yıl önce Şikayet Et
    Sonra ne olcagnı bile dile getirdi ABD dost olmaz haklısınız
    Cevapla
  • Son Osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu dünyanın en büyük decalli ABD dir.
    Cevapla
  • Filazof 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz NATO üyeyiz ne oldu güvenilir değil ki İHA siha tank millî muharip uçağı TCG Anadolu niye yapıyoruz keyiften mi bunlara güven olmaz arkadaş Azerbaycana ABD aynı oyunu oynamaya çalışsa Türkiye'de Rusya'nın yaptığıni yapar ama Rusya'nın sivillerin çıkmasını sağlaması lazım orası şuan efbia Siae mosad ajanları ile dolu Türkiye tarafsız kalması lazım Tayyip Erdoğan 2023 diyordu hep bak çıkmaya başladı dediği de önce polonyayi sonra Türkiye savaşa çekmek klâsik savaşma savaştır oyunu ABD nin yemezler artık ABD
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek