S.Arabistan: Riyad'daki petrol rafinerisine İHA saldırısı yapıldı

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan petrol rafinerisinin insansız hava aracıyla (İHA) hedef alındığı belirtildi.

S.Arabistan: Riyad'daki petrol rafinerisine İHA saldırısı yapıldı
S.Arabistan: Riyad'daki petrol rafinerisine İHA saldırısı yapıldı
GİRİŞ 11.03.2022 02:25 GÜNCELLEME 11.03.2022 02:25
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan resmi haber ajansının (SPA) Enerji Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberinde, dün sabah saat 4:40 sularında başkent Riyad'da bulunan petrol rafinerisi İHA ile hedef alındı.

Saldırı nedeniyle herhangi can kaybı ve yaralanmanın olmadığı, rafinerideki petrol kaynaklarının da yangından zarar görmediği ifade edilen haberde, küçük çapta çıkan yangın kontrol altına alındı.

Haberde, saldırının kaynağına ilişkin bilgi verilmezken, "Suudi Arabistan'ın bu korkakça terör saldırılarını" şiddetle kınadığı kaydedildi.

Enerji Bakanlığı yetkilisi, ülkenin farklı bölgelerinde hayati tesislere ve sivil nesnelere karşı defalarca işlenen bu sabotaj ve terör eylemlerinin yalnızca Suudi Arabistan'ı hedef almadığını, dünyadaki enerji arzının güvenliğini ve istikrarını bozmayı ve böylece küresel ekonomiyi olumsuz etkilemeyi hedeflediğini kaydetti.

Yetkili, uluslararası topluma bu saldırıların karşısında durma çağrısı yaptı.

İran destekli Husiler sık sık Suudi Arabistan'ın güney bölgelerini balistik füze ve İHA'larla hedef alıyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler ile hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Cengiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Zamanlaması çok ilginç... Şeytan abd iş başında...
    Cevapla
  • Seydi 2 yıl önce Şikayet Et
    Sevinmedim desem yalan beter olsun seytanin usaklari
    Cevapla
  • ycn 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunu s.Arabistan kendisi yapmıştır. Ekonomik sıkıntılara gidiği geçmiş yıllarda petrol fiyatlarının düşüşü sebebiyle olmuştu. Şimdi petrol fiyatları zirvede. Bu savaşın asıl kazananı sudiiler. Haliyle üretimi kısıp arzın altında tutmak fiyatların daha fazla artması ve muazzam paralar kazanması anlamına gelir. İlahı para olan Suud ailesine yakışır...
    Cevapla
  • Ali .o1. 2 yıl önce Şikayet Et
    ya iran veya abd yapmisdir kesin.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika gözdagi verdi petrolü cogalt diye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adana Demirspor - Galatasaray! CANLI
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti