Yunanistan'dan Ukrayna kararı: S-300'leri göndermeyeceğiz

İlk olarak Batı medyasında gündeme gelen ve daha sonra Zelenskiy'in talebi sonrası ABD'yi harekete geçiren S-300'lerde önemli bir gelişme yaşandı. Yunanistan, Ukrayna'ya S-300 füze sistemini göndermelerinin söz konusu olmadığını açıkladı.

GİRİŞ 19.03.2022 12:03 GÜNCELLEME 19.03.2022 13:47
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu, Selanik'te düzenlediği basın toplantısında, Yunanistan'ın Ukrayna'ya yeni bir silah yardımının söz konusu olmadığını söyledi.

İkonomu, Yunanistan'ın Ukrayna'ya daha önce insani ve askeri yardım gönderdiğine dikkati çekerek, "Şu an masada böyle bir konu yok. Her halükarda, ülkemizin savunması için gerekli olan silah sistemleri (S-300) böyle bir tartışmanın konusu olamaz" diye konuştu.

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu

UKRAYNA'NIN S-300 TALEBİ VE ABD'NİN İKNA SÜRECİ

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, daha önce yaptığı açıklamalarda Ukrayna'da uçuşa yasak bölge ilan edilmesi gerektiğini söylemişti. NATO ve ABD ise, böyle bir kararın "Rusya ile direkt olarak savaşa girme" anlamı taşıdığını söyleyerek reddetmişti.

Zelenskiy'nin ABD Kongresi'nde benzer konuları tekrar gündeme getirmesi ve açık açık S-300 ve savaş uçakları istemesi sonrası harekete geçen ABD, özellikle de eski Varşova Paktı ülkelerinin elinde olan S-300'lerin ve Rus savaş uçaklarının Ukrayna'ya sevk edilmesi için diplomasiye başlamıştı.

'NATO'daki S-300'leri Ukrayna'ya gönderin' çağrısı'NATO'daki S-300'leri Ukrayna'ya gönderin' çağrısı

Zelenskiy ABD Kongresi'nde konuştu: S-300'lere ve savaş uçaklarına ihtiyacımız varZelenskiy ABD Kongresi'nde konuştu: S-300'lere ve savaş uçaklarına ihtiyacımız var

WSJ'den Türkiye-Ukrayna analizi: Ver S-400'leri al F-35'leriWSJ'den Türkiye-Ukrayna analizi: Ver S-400'leri al F-35'leri

MIG-29'LAR DA GÖNDERİLEMEMİŞTİ

Eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı emekli orgeneral Keith Kellogg, Batı'nın, Bulgaristan, Slovakya ve Yunanistan'ın elindeki S-300'leri Ukrayna'ya göndermesi gerektiğini savunmuştu.

ABD, NATO üyesi Polonya'yı elindeki Rus yapımı Mig-29 savaş uçaklarını Ukrayna'ya vermeye zorlamış, Polonya ise "Bu uçakları size bedelsiz olarak verelim, siz de Ukrayna'ya verin" teklifini yapmış ancak ABD yönetimi bu teklifi reddetmişti. Her iki ülkenin de Rusya'yı karşısına almamak için topu birbirlerine attığı ifade edilmişti.

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR 107
  • halıl 2 yıl önce Şikayet Et
    madem öyle Amerıka Petroıtlerını versın..Amerıka savaşın sürmesını ıstıyor..
    Cevapla
  • Rafet 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz de şu s400 leri Yunanistana satalım, s300 leri alalım. Amerikayı test edelim bakalımm, tavırları ne olacak. İki yüzlülüğü ispat açısından değer valla. Nasıl olsa yenisini bir daha alırız Rusyadan.
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bati Ukraine destek cikmiyor
    Cevapla
  • Mmm 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD kendisi göndersin. Tabi rusyadan korkmuyorsa.
    Cevapla
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    yunana geldimi savunma gerekli bize geldimi hemen ver ayni seyi usa agzi ile diyen partiler de var verelim diyen hainler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor