Yer altına nüfuz ediyor: Rusya Ukrayna'da ilk kez hipersonik füze Kinzhal'ı kullandı

Rusya, hipersonik füze "Kinzhal (Kinjal)"ı Ukrayna'da ilk kez kullandı. Yer altı hedeflerini tahrip etme gücüne sahip olan ve Türkçe "Hançer" anlamına gelen füze, Rus ordusu envanterine ilk kez 2017 yılında girmişti.

GİRİŞ 19.03.2022 17:03 GÜNCELLEME 19.03.2022 17:06
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

2017 yılında üretimine başlanan ve 2018 yılında askeri geçit töreninde Moskova'da boy gösteren "Kinzhal (Kinjal-Hançer)" süpersonik füzel, Ukrayna'da yer altı hedeflerini vurmak için dün ilk kez ateşlendi.

Nükleer başlık da takılabilen, saatte 15000 kilometre hıza ulaşabilen füzeler, havadan yere operasyonlarda kullanılıyor.

MiG-31K saldırıyı yapmadan önce

Moskova'nın; mevcut hava savunma sistemleriyle durdurulmasının imkansız olduğunu söylediği Kinzhal, MiG-31K tipi uçaklardan fırlatıldı.

Füzeler, NATO üyesi Romanya sınırına sadece 30 kilometre uzaklıktaki İvano-Frankivsk bölgesindeki mühimmat deposunu hedef aldı.

Rusya Savunma Bakanlığı, yapılan saldırının görüntülerini yayınladı.

Ses hızının 10 katına kadar çıkabilen hipersonik füzeler, 20 bin metre irtifaya kadar yükselebilirken, 2 bin kilometreyi aşan uzaklıktan hedefi vurabiliyor.

Kinzhal füzelerinin ateşlendiği Mikoyan MiG-31 tipi savaş uçağı, 1975 yılından bu yana Rus ordusunun envanterinde yer alıyor.

Havadan havaya hedefler için 4 adet başlık taşıyan MİG-31, hem geleneksel füzeler hem de nükleer başlıklı füzeleri ateşlemek için kullanılabiliyor.

Rusya, bugüne kadar Ukrayna operasyonunda yer altı hedeflerini ve sığınakları vurmak için yerden ateşlenen İskender füzelerini kullanıyordu. 9K720 Iskender, 500 kilometre menzile kadar etkili olurken, 5-7 metre hedeften sapma değerine sahip.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 27
  • Nail 2 yıl önce Şikayet Et
    Dahada sertlesecek ben Ukrayna ya en çok 15 gün veriyorum yakında biter
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ateş gücünü kullanmaya başladı...
    Cevapla
  • Yaşar dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Şü işin tersligine bak Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Rusyaya hem silah ve mühimmat satıyor sonra bu silahları kullanma diyor bu ne tezat.
    Cevapla
  • Hakkarili Sevgul 2 yıl önce Şikayet Et
    Bebek katili diktator esad ve ortağı rusya ile İran Suriye de milyonlarca masum insanı katletmistir Şimdide aynısını masum Ukrayna halkına yapmaktadırlar
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Savaş kendi teknolojik ve silah gücünle olur. Bunlar yoksa zaten savaş yapabilmek imkansızlaşır. Türkiye de bu yolda hızla ilerlemeli. Çünkü bizde sürekli Nato Amerika ve Avrupanın tehditi altındayık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!