Son dakika... Rusya'dan ABD'ye nota. ABD: Rus güçleri Ukrayna'da "savaş suçları" işledi

Son dakika haberi... ABD Dışişleri Bakanı Blinken, mevcut belgeler ışığında ABD'nin Rus güçlerinin Ukrayna'da "savaş suçları" işlediği sonucuna ulaştığını açıkladı. Rusya, ABD'ye Rus diplomatları sınır dışı etmesine karşılık nota verdi.

GİRİŞ 23.03.2022 21:35 GÜNCELLEME 24.03.2022 01:45
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 28'inci gününe girdi. Bombardımanlar büyük yıkımlara ve sivil kayıplarına neden olmaya devam ediyor.

ABD'DEN SAVAŞ SUÇU AÇIKLAMASI

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “ABD hükümetinin şu anda mevcut olan bilgilere dayanarak, Rus güçlerinin Ukrayna'da savaş suçları işlediğini değerlendirdiğini açıklayabilirim” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'nın Ukrayna'da yaklaşık 1 aydır devam ettirdiği saldırılara ilişkin, Rusya'nın Ukrayna'da savaş suçları işlediğini dair yazılı açıklama yayınladı. Yayınlanan açıklamada Blinken, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sebepsiz ve haksız savaşını başlatırken, Ukrayna genelinde ölüme ve yıkıma neden olan bir şiddete sebep oldu. Sivilleri kasten hedef alan ve ayrım gözetmeyen saldırılara ilişkin çok sayıda güvenilir rapor gördük" dedi.


Blinken, "Bugün, ABD hükümetinin şu anda mevcut olan bilgilere dayanarak, Rus güçlerinin Ukrayna'da savaş suçları işlediğini değerlendirdiğini açıklayabilirim. Değerlendirmemiz, kamu ve istihbarat kaynaklarından elde edilen mevcut bilgilerin dikkatli bir şekilde gözden geçirilmesine dayanmaktadır. Herhangi bir iddia edilen suçta olduğu gibi, belirli davalarda cezai suçun belirlenmesinden nihai olarak, suç üzerinde yargı yetkisine sahip bir hukuk mahkemesi sorumludur" dedi.

Blinken, "ABD hükümeti, savaş suçu raporlarını izlemeye devam edecek ve topladığımız bilgileri müttefikler, ortaklar ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla uygun şekilde paylaşacaktır. Cezai soruşturmalar da dahil olmak üzere mevcut her aracı kullanarak hesap verebilirliği sürdürmeye kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın vurduğu Harkiv kenti bombardıman sonrası görüntülendi!Rusya'nın vurduğu Harkiv kenti bombardıman sonrası görüntülendi!

"RUSYA, SİVİLLERİN BULUNDUĞU AÇIKÇA BELİRLİ OLAN YERLERİ HEDEF ALDI"

Rus güçlerinin apartmanları, okulları, hastaneleri, kritik altyapıları, sivil araçları, alışveriş merkezlerini ve ambulansları yok ederek binlerce masum sivili öldürdüğünü veya yaraladığını aktaran Blinken, “Rus güçlerinin vurduğu birçok yerin siviller tarafından kullanımda olduğu açıkça belirtilmişti. BM İnsan Hakları Yüksek Komitesinin 11 Mart tarihli raporunda açıkça belirttiği gibi bu hedeflere Mariupol doğum hastanesi de dahildir" dedi.

Ukrayna'da yürek burkan görüntü: Ölen çocuklar böyle anıldıUkrayna'da yürek burkan görüntü: Ölen çocuklar böyle anıldı

“HALKIN İRADESİNİ KIRMAK İÇİN ŞEHİRLERİ BOMBALAMAYI YOĞUNLAŞTIRDILAR"

Rus güçlerinin kasten sivilleri hedef aldığına dikkat çeken Blinken, "Rusya, Mariupol'de büyük harflerle Rusça "çocuklar" kelimesiyle açıkça belirtilmiş olan bir tiyatroyu vurdu. Putin'in güçleri aynı taktikleri Grozni, Çeçenya ve Suriye'nin Halep kentinde de kullandı. Burada halkın iradesini kırmak için şehirleri bombalamayı yoğunlaştırdılar" ifadelerini kullandı.

Rus güçlerinin acımasız saldırılarını sürdürdüğü her gün aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu masum sivillerin sayısının katlanarak artığını vurgulayan Blinken, “22 Mart itibariyle, Mariupol'daki yetkililer, yalnızca bu şehirde 2 bin 400'den fazla sivilin öldürüldüğünü söyledi. Birleşmiş Milletler ise ölü ve yaralılar da dahil olmak üzere 2 bin 500'den fazla sivil zayiatı resmi olarak doğruladı. Gerçek ölü sayısının muhtemelen daha yüksek olduğu vurgulandı" dedi.

Pentagon'dan Karadeniz iddiasıPentagon'dan Karadeniz iddiası

RUSYA'DAN ABD'YE NOTA

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Moskova Büyükelçiliği’nde görevli üst düzey diplomata Washington'un Rus diplomatları sınır dışı etmesine karşılık olarak sınır dışı edilecek çalışanların listesini içeren nota sunulduğunu açıkladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 89
  • YUSUF.İR 2 yıl önce Şikayet Et
    Savaşta kimse kimseye tatlı vermiyor suçu neresinde.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Tencere dibin kara meselesi. Irakta Suriye'de Afganistan'da ve başka yerlerde çocukları kadın kız erkek yaşlı sivilleri nasıl bombaladığınızı gördük. Her ikinizin de dosyası oldukça kalın. bu konuda birbirinize düşün ve savaşın isterseniz yok olun biz memnun oluruz.
    Cevapla
  • zafer42 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu islenen sucu nerden ögrendi Rusya Acaba tabiki ABD den onlardan hesap soran yok
    Cevapla
  • Hacı 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya sen ne yapıyorsun bidon efendi.. dansöz gibi kıvır..Rusya her ne yapıyorsa açık ve net.. Eski artizler yok şimdi, dünya insanları teknoloji sayesinde herşeyi anlamaya çalışıyor,uyutmaca yok..very good..
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu savaşın Ukrayna ile ilgisi hiç yok.. Bu muthiş ikilinin dünyaya nizam verme olayı.(ABD ve RUSYA nın)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı