Bucha'da dehşeti yaşayan kadın: Kocamı bodrumda ölü buldum

Rusya'nın Ukrayna işgali devam ederken; Bucha'dan gelen görüntüler uluslararası kamuoyunu dehşete düşürdü. Bucha'yı ele geçiren Rus askerlerinden kurtulan Tetyana isimli kadın yaşadıkları felaketi anlattı.

Bucha'da dehşeti yaşayan kadın: Kocamı bodrumda ölü buldum
Bucha'da dehşeti yaşayan kadın: Kocamı bodrumda ölü buldum
GİRİŞ 04.04.2022 09:50 GÜNCELLEME 04.04.2022 10:24
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rus askerlerinin Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarındaki Bucha'dan ayrılması bölgede günlerdir yaşanan felaketi gözler önüne serdi. Rus askerlerinin Bucha'dan çekilmesiyle birlikte haftalardır Rusya'nın kontrolünde olan bölgede yüzlerce sivilin elleri arkadan bağlı şekilde infaz edildiğinin ortaya çıkmasına tepkiler artarken saldırılardan kurtulan bölge halkı da yaşadıklarını anlattı.

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan Tetyana Volodimirivna, yaşadıklarını en ince detayına kadar anlatarak kabusu gözler önüne serdi.

Rus askerlerinin şehre girmesinden sonra askerlerin kendisini ve eski bir deniz kuvvetleri mensubu olan eşini evlerinden çıkardığını söylerken, "Ruslar bizim evin olduğu apartmanı merkez yaptılar. Askerler bizi binada tutsak bıraktı. Ruslar şehre gelince insanlara kim olduklarını sordu ve belgeleri görmek istediler" dedi.

Acı içindeki kadın, "Çeçenistan'dan geldiğini düşündüğüm bir adam bizi kesmekle tehdit etti. Beni dört gün sonra serbest bıraktılar fakat kocamı günlerce her yerde aradım" dedi.

Tetyana, günler sonra ise eşiyle birlikte yaşadığı apartmanın bodrumunda bazı cansız bedenler gördüğünü ve onlar arasında eşinin de olduğunu dile getirdi.

"KÖPEKLERİN YİYEMEYECEĞİ DERİNLİĞE GÖMDÜM"

Tetyana, "Onu ayakkabılarından, pantolonundan tanıdım. Vücudu kesilmişti, bedeni soğuktu. Komşumda onun yüzünün fotoğrafı var. Kafasından vurulmuş, kesilmiş ve işkence görmüş" dedi.

Tetyana, başkalarının da cesetlerinin olduğunu söylerken, "Binanın yakınındaki bahçeye komşularımın yardımıyla gömdük. Köpeklerin onu yiyemeyeceği kadar derine" dedi.

YORUMLAR 5
  • Atilla 2 yıl önce Şikayet Et
    Kâfirovun kâfirleri Rus kafirinlerinden daha kâfir bu zındık lar Allah tez zamanda belanizi versin
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    O Çeçenler şimdi Ruslar için orada!
    Cevapla
  • Mazlum 2 yıl önce Şikayet Et
    Umarım çeçen katiller değildir bunu yapan. Kadın yanlış tahmin etmiştir. Güzelim çeçen davasına leke sürer bu katiller.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Savaş her zaman soğuktur savaşın bitmesini istemeyenler bu katliamı yapmış olabilir işin içinde çeçenlerde var görüntüsü verilmiş kadirov denilen zalim rus ajanıdır
    Cevapla
  • Sedef 2 yıl önce Şikayet Et
    Gavur gavura bunu yaptıysa, Rus gavuru Çeçenler'e neler yaptı kim bilir?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı