Uydu görüntüleri Rusya'yı yalanlıyor: Bucha'da cesetler haftalardır sokaklarda

Katliam iddialarıyla dünya gündeminin merkezine yerleşen Ukrayna'nın Bucha kentinden yeni infaz görüntüleri geldi. Öte yandan New York Times, Rusya'nın Bucha'da katliam yapıldığına dair yalanlamasını yalanladı.

GİRİŞ 05.04.2022 11:49 GÜNCELLEME 05.04.2022 11:53
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ukraynalı yetkililer, Rus ordusunun geri çekildiği Bucha kentinde yol kenarında elleri arkadan bağlanmış ve infaz edilmiş çok sayıda cansız beden bulduklarını duyurmuştu.

Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy de dün yaptığı Bucha ziyaretinin ardından yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, sadece Bucha'da 300'den fazla sivilin işkenceyle öldürüldüğünü söyledi.

Son olarak Ukrayna Başsavcılığı, Bucha'daki bir çocuk hastanesinin bodrumunda bir işkence odası bulunduğunu iddia etti. Ukrayna Başsavcılığı'nın Telegram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Bucha'da yapılan incelemelerde Rusya'nın savaş suçlarına dair kanıtlar toplandığı belirtildi.

Bucha'daki katliamdan yeni görüntüler

RUSYA "GÖRÜNTÜLER KURMACA" İDDİASINI SÜRDÜRÜYOR

İşkence odası olduğu belirtilen bodrumda, yerde yatan ölülere ait fotoğrafalar da paylaşıldı. Fotoğraflarda yerdeki kan lekeleri dikkat çekti. Uluslararası basın, fotoğrafların bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanamadığına dikkat çekti.

Rusya ise Bucha'dan gelen katliam görüntülerini "kurmaca" olarak nitelemeye devam ediyor. Son olarak Rusya'nın BM Büyükelçisi Vasili Nebenzia, New York'ta düzenlediği basın toplantısında, Bucha'da hiçbir sivilin zarar görmediğini savunarak Ukrayna'yı delil uydurmakla suçladı ve görüntülerin Batılı ülkelerin provokasyonu olduğunu söyledi.

Bucha'daki görgü tanıkları ve uluslararası basın ise yayınlanan katliam görüntülerinin doğru olduğunu vurguladı.

Cesetler 3 haftadır yollarda duruyor

UYDU GÖRÜNTÜLERİ RUSYA'YI YALANLIYOR: CESETLER 3 HAFTADIR SOKAKLARDA DURUYORMUŞ

Amerikan New York Times gazetesi ise, Bucha'yı gösteren yeni uydu fotoğraflarında bir sokağın farklı tarihte çekilmiş görüntülerini sayfasına taşıdı.

28 Şubat tarihinde Yablonska Sokağı tertemiz ve hiçbir detay göze çarptı. Ancak 9 ve 10 Mart tarihlerine gelindiğinde sokaktaki cesetler açık şekilde seçildi. Rus işgalcilerin çekildiği 1 Nisan tarihinde cesetler aynı şekilde sokakta duruyordu. Uydu fotoğraflarını New York Times'a analiz eden uzmanlar, cesetlerin neredeyse üç hafta boyunca aynı pozisyonda durduğunu kaydetti.

Yablonska Sokağı'nda çekilen ikinci videoda üç ceset daha var. Biri bisikletinin yanında yatıyor, diğeri terk edilmiş bir aracın yanında. Uydu fotoğrafları, terk edilmiş araç ve yanındaki cesedin 20 ve 21 Mart tarihinde Yablonska Sokağı'nda olduğunu kanıtlıyor.

New York Times, dünyayı dehşete sürükleyen diğer cesetlerin Yablonska Sokağı'nın bir kilometre çevresine dağılmış olduğunu da haberinde belirtiyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 9
  • Ergün 2 yıl önce Şikayet Et
    2. Dünya savaşında 58 bin alman esir edilmiş ve bunların 7 000 i ülkelerine geri dönebilmiş tarihi kanıttır! Kafkasya da 1945 te yüzbinlerce Türk öldürülmüştür, Rusya 500 yıllık ülke değilken onlarca katliam yapmıştır.... 1. Dünya savaşında Anadolu daki binlerce ermeni silahlandırılmış ve 500 000 müslüman katledilmiştir,Rus emrindeki ermeni doktorlar binlerce Osmanlı vatandaşını işkence ederek öldürmüştür tanıklarının videoları internette mevcuttur!.... yanii RUSYA ZALİMLİKLE BULUNDUĞU TOPRAKLARI ELDE ETMİŞTİR!
    Cevapla
  • Turuncu 2 yıl önce Şikayet Et
    sözüm ona uydu görüntülerine göre o cesetler orada 20 gündür duruyormuş o çamurun o yağmurlu havanın altında o cesetlerin üzerindeki elbiseler nasılda tertemiz durmuş değilmi? üstelik ölürlerken çamurda hiç yuvarlanmamışlar, aklımızla alay ediyorlar
    Cevapla
  • FB52 2 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'deki vahşeti Ruslarla Esad beraber yaptılar. Rusya canilik konusunda batıdan aşağı kalmaz. Ne batıyı savun ne Rusları. Fırsat bulsalar aynısını biz yaparlar. Ukraynalılar Rusları istemiyor. Ruslar da bana yar olmayacaksan kara toprağınsın diyor. Ruslar bir anlamda zorba kadın katiline benziyor.
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    ingilizlerler abd liler taşeronları yapmıştır ruslar erkek gibi düşmNLIĞINI YAPAR ama onlar arkadan iş çevirir
    Cevapla
  • Atilla 2 yıl önce Şikayet Et
    Bak sen Rus kâfir seviciye utanmaz adam seni
    Cevapla
  • sakaryadan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yapanda yarbay rütbeli özbek asıllı bir subay
    Cevapla
  • Sahipkıran 2 yıl önce Şikayet Et
    Moskof kafiri yaptırmıştır birine Anadolu da emeniye yaptırdığı gibi orada da bulmuştur birini!
    Cevapla
  • izmirli Ahmed 2 yıl önce Şikayet Et
    ruslar da hain ve zalim. onlar da diğerleriyle aynı. Unutmayınız küfür tek millettir.
    Cevapla
  • emekli biri 2 yıl önce Şikayet Et
    yalancının evi yanmış kimse inanmamış Katyn Katliamı olarak arama yaparsanız 1940 yılında 22 bin üst seviye polonyalıyı yok eden ruslardı ve bunu naziler yaptı diye diretti amma boris yeltsin ve medvedev resmi katliam belgelerini yayınlamıştı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor