Dr. Mehmet Öz malvarlığını paylaştı: Türkiye'deki hisseleri de belli oldu

ABD'de senatörlük yarışına dahil olan ve Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın da desteklediği Dr. Mehmet Öz, şeffaflık politikası gereği malvarlıklarının dökümünü ilgili kurumlarla paylaştı.

GİRİŞ 19.04.2022 11:11 GÜNCELLEME 19.04.2022 17:14
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

ABD'de Cumhuriyetçi Senatör Pat Toomey'nin emekliye ayrılmasıyla boşalacak Pennsylvania senatörlüğü koltuğuna aday olan Dr. Mehmet Öz'ün malvarlığı ile ilgili yeni bilgiler kamuoyu ile paylaşıldı.

17 Mayıs'taki senatörlük yarışına dahil olan ve şeffaflık politikası gereği malvarlıklarının dökümünü paylaşan 61 yaşındaki Dr. Öz'ün; sahip olduğu gayrimenkuller ve hisseler de belli oldu.

Belgelerde Dr. Öz'ün en az 104 milyon dolarlık servetinin olduğu görülürken, 2020 ve 2021 yıllarında da yaklaşık 20 milyon dolarlık bir gelir elde ettiği kayıtlara geçti. Bu gelirin 2 milyon doları sunduğu televizyon programından ve 7.1 milyon doları ise sahip olduğu OZ Media isimli şirketten geldiği belirtildi.

Dr. Mehmet Öz'ün serveti ortaya çıktıDr. Mehmet Öz'ün serveti ortaya çıktı

NE KADAR KAZANDIĞINI AÇIKLAMADI

Mal beyanında bulunan Dr. Öz'ün ayrıca Amazon, Alphabet ve Microsoft gibi dev teknoloji şirketlerine ait hisselere de sahip olduğu açıklandı. ABD'nin önde gelen medya şirketlerinden Bloomberg, Dr. Öz'ün büyük teknoloji şirketlerini eleştirdiğini hatırlatarak buna rağmen hisselere sahip olmasını hatırlattı.

TÜRKİYE'DE HİSSESİ VAR

Öte yandan Dr. Öz'ün Türkiye'de sahip olduğu gayrimenkuller de kamuoyu ile paylaşıldı. Belgelerde Dr. Öz’ün İstanbul Sarıyer'deki iki konutta hissesi olduğu, Konya'daki öğrenci yurduna sahip olduğu görülüyor. Dr. Öz'ün ayrıca, Datça'daki bir gayrimenkulde de hissesi olduğu belirtildi.

Mehmet Öz FETÖ elebaşı Gülen'i savundu: O'na dokunulamazMehmet Öz FETÖ elebaşı Gülen'i savundu: O'na dokunulamaz

FETÖ elebaşı Gülen'i savunan Mehmet Öz'ün yeni gündemi: Türk vatandaşlığından çıkacak!FETÖ elebaşı Gülen'i savunan Mehmet Öz'ün yeni gündemi: Türk vatandaşlığından çıkacak!

FETÖ'YÜ SAVUNMUŞ, TÜRK VATANDAŞLIĞINDAN ÇIKACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Mehmet Öz'ün Pennsylvania'dan Cumhuriyetçiler adına senatörlük yarışına girme kararı tartışma yaratmıştı. Öz'ün Türk vatandaşlığı ve Müslüman kökeni, ABD siyasetinde bazı eleştirilere yol açmıştı. Bu eleştirilerin ardından Öz, seçilmesi durumunda Türk vatandaşlığını bırakacağını açıklamıştı.

Seçim kampanyasına FETÖ elebaşı Gülen'i savunarak başlayan Öz, "Gülen'e dokunulamaz. Darbeye karıştığına dair iddialar inandırıcı değil. O Pensilvanya'da kalmayı sürdürecek" demişti.

KAYNAK: BLOOMBERG
YORUMLAR 23
  • xcxcxcxc 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yarın çıkar saten ben ermeniyim derse şaşırmam sadece bizim kimliğimizi kullanan hainler
    Cevapla
  • B.G 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok şaşırmamak gerekir hatta sevinmek lazım bizde bir türk amerikada ne kadar başarılı bir kariyeri var diye düşünürken şapka düştü kel göründü.
    Cevapla
  • noname 2 yıl önce Şikayet Et
    fetöcü değil ama fetöcülerin ana merkezinden aday olduğu için klasik abd li gibi hemen onlari savunmus.Vatandasliktan cikiyor zaten ulkeyede sokmayin bir daha.
    Cevapla
  • Dadaş 25 2 yıl önce Şikayet Et
    oy ugruna herşeyi yapiyorlar yazik benmiydim ? o halkin üzerine ucaklari yoliyan ateş actiran o zaman niye kactilar milletin akliylan oynuyorlar.
    Cevapla
  • sems 2 yıl önce Şikayet Et
    TCK MADDE 215 . (Suçu ve suçluyu övme, kesinleşmiş bir mahkeme kararıyla suç işlediği belirlenen bir kişinin veya işlenmiş bir suçun alenen övülmesi ile vücut bulur) dedik. Yanlış olan bir şey mi var.
    Cevapla
  • Kul insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya para ticaret ajanlık ile yönetiliyor. Bu yüzden at izi it izine karışık. Doktor Mehmet Öz binlerce insanın hayatını kurtardı biiznillah. Onu eleştirenlere soruyorum. Siz kaç kişiyi kurtardınız . Adam bir şeyin farkına vardı. Siyaset politika önemli değil çok çok önemli çünkü onlar insanlar hakkında kararlar alıyor. Biz ise olup bitenleri öküz gibi seyredemeyiz. Bir şeyler yapmak lazım yoksa ehil olmayanlar gelir zulümler artar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi