Mehmet Öz, 2018'deki seçimde Erdoğan aleyhine oy verdiğini açıkladı

Pensilvanya'da Cumhuriyetçi Parti'den Senato adayı Dr. Mehmet Öz, 2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan aleyhine oy verdiğini açıkladı. Erdoğan'ın seçimdeki rakibi Muharrem İnce'ydi.

Mehmet Öz, 2018'deki seçimde Erdoğan aleyhine oy verdiğini açıkladı
Mehmet Öz, 2018'deki seçimde Erdoğan aleyhine oy verdiğini açıkladı
GİRİŞ 07.05.2022 09:46 GÜNCELLEME 07.05.2022 12:02
Bu Habere 186 Yorum Yapılmış

Pensilvanya'dan Cumhuriyetçi Parti'den Senato adayı Dr. Mehmet Öz, kendi partisindeki rakiplerinin kendisinin Türkiye bağını "ulusal güvenlik sorunu" yapma girişimlerine cevap verdi.

Seçildiğinde ABD'nin ilk Müslüman ve Türk Senatörü unvanına sahip olacak olan Öz, kendisine yönelik bu iddiaları şiddetle reddetti. Rakibi David McCormick'i bağnazlık yapmakla suçlayaz Öz; kökeniyle gurur duyduğunu söyledi.

FETÖ elebaşı Gülen'i savunan Mehmet Öz'ün yeni gündemi: Türk vatandaşlığından çıkacak!Mehmet Öz Türk vatandaşlığından çıkacak

TÜRK VATANDAŞLIĞINDAN VAZGEÇECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Türk vatandaşlığına sahip olduğu ve Türk ordusunda görev yapıp, 2018 seçimlerinde oy kullandığı için eleştirilere uğrayan ABD doğumlu Öz, seçilirse Türk vatandaşlığından vazgeçeceğini açıklamıştı.

Mehmet Öz ve David McCormick

RAKİPLERİ ÇİFTE VATANDAŞLIĞIYLA ALAKALI ÖZ'E YÜKLENİYOR

Öz'ün diğer rakibi eski Danimarka büyükelçisi Carla Sands da Öz'ün çifte vatandaşlığını öne çıkararak, Trump'ın "Önce Amerika" sloganın göndermede bulunduğu "Önce Türkiye" ifadesini kullandığı görüldü.

MEDYA, ÖZ'ÜN RAKİPLERİNİN YANINDA YER ALIYOR

Seçim kampanyası için yoğun bir reklam kampanyası yürüten iş insanı McCormick, ABD medyasından da büyük destek görüyor.

Medya, Öz'ün Türk vatandaşlığını, Türk ordusunda askerlik yaptığını ve Türkiye ile mali bağlarını öne çıkarırken, McCormick'in Körfez Savaşı gazisi olduğunu vurguluyor.

Carla Sands

ÖZ'ÜN TÜRKİYE BAĞLARI SORGULANIYOR

Bu arada Dr. Öz Senato'ya, Türkiye'de sahip olduğu mülklerini ve Türk Hava Yolları ile yaptığı reklam anlaşması olduğunu yazılı olarak bildirmişti.

Öz, çifte vatandaşlığını korumak için genç bir adam olarak Türkiye ordusunda görev yaptığını, seçilmesi halinde Türk vatandaşlığından çıkacağını ve bugüne kadar Türk vatandaşlığını, Alzheimer hastası olan annesiyle ilgili sağlık kararları vermesinde Türkiye'de yasal yetkiye sahip olması gerektiği için koruduğunu söylemişti.

Dr. Mehmet Öz malvarlığını paylaştı: Türkiye'deki hisseleri de belli olduDr. Mehmet Öz malvarlığını paylaştı: Türkiye'deki hisseleri de belli oldu

2018 seçimlerinde Mehmet Öz oy verirken

ÖZ, ERDOĞAN KARŞITI OLDUĞUNU KANITLAMAK İÇİN KİME OY VERDİĞİNİ AÇIKLADI

Dr. Öz'ün seçim kampanya merkezinden yapılan açıklamada, Türkiye'de yapılan 2018 seçimlerinde oy kullanmayı düşünmediği ancak New York'taki Türk konsolosluğunda "Türkiye'deki Suriyeli mülteciler adına insani yardım çalışmalarını" tartışırken oy kullanmaya karar verdiğini söyledi. Kampanya Sözcüsü Brittany Yanick, Öz'ün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine oy verdiğini belirtti.

Öz, çifte vatandaşlığa sahip Amerikalıların diğer ülkelerdeki seçimlerde oy kullanmalarının alışılmadık bir durum olmadığına dikkat çekti.

Açıklamada; Türkiye'deki seçimlerde oy kullanmanın, "Dr. Öz'ün hiçbir zaman dahil olmadığı Türk hükümetinin siyasi çalışmalarına aktif olarak katılmaktan çok farklıdır" ifadesini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 186
  • Nurhayat Çelik 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu şahıs menfaati için herşeyi yapar denecek bir kıvamda...Türkiye ye bir söz veya bir kuruş hayrı olmaz....
    Cevapla
  • Seroz 1 yıl önce Şikayet Et
    Aklınca abd de popülerite yapmaya çalışıyor. Andaval
    Cevapla
  • Aliço 1 yıl önce Şikayet Et
    Domuz eti yiyen den müslümana ne fayda olmuştur bu dönmeden olsun
    Cevapla
  • ALPASLAN. 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakıyorum burada bir hain baş tacı yapılıyor 20 yıl dik durmuş yüz yılda yapılmayan 20 yılda yapmış bu devlete hizmet etmiş birini hain göstermeye çalışan fetönün çanağını yalamış geri zekalı çapulcular elbet bir gün yaptıklarınin bedelini öder ödüyorlarda. Bugün sayın başkanım fetöcü, hdp, li pkk ,lı olsaydı baş tacı yaparlardı ama mahalesef sırığın sivri uçu onlara batmış durumda bu yüzden rahatsız oldular vatan haini çapulcular. SİZİN İNADINIZA İNAT RECEP TAYYİP ERDOĞAN.
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Tipi bile ben Türk değilim diye bas bas bağırıyor. Defol git soyuna hizmet et.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi