İlham Aliyev: İsimlerini biliyoruz, ifşa edeceğiz!

Aliyev, Ermenilerin işgal döneminde Zengilan ve diğer illerdeki altın madenlerini işlettip yurt dışına altın sattıklarını söyleyip "Onların isimlerini biliyoruz. Biz onları dünyanın önünde ifşa edeceğiz ve bize tazminat ödeyecekler." dedi.

İlham Aliyev: İsimlerini biliyoruz, ifşa edeceğiz!
İlham Aliyev: İsimlerini biliyoruz, ifşa edeceğiz!
GİRİŞ 04.05.2022 22:04 GÜNCELLEME 04.05.2022 22:13
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 2. Karabağ Savaşı'nda işgalden kurtarılan Zengilan iline özel temsilci olarak atadığı Vahit Hacıyev ile video konferans yoluyla görüşme gerçekleştirdi.

Ermenilerin Zengilan'da büyük yıkım gerçekleştirdiğini, bir tek sağlam yerleşim birimi bırakmadığını hatırlatan Aliyev, işgalden kurtarılan diğer bölgeler gibi Zengilan'ı da yeniden inşa edeceklerini bildirdi.

Aliyev, Zengilan'ın göçmenlerin yakın gelecekte geri dönecekleri il olduğunu, buradaki Ağalı köyünün yeniden kurulduğunu belirtti.

Zengilan'da hayata geçirilen altyapı projelerinden bahseden Aliyev, işgalden kurtarılan bölgelerde tarımla ilgili büyük planlarının olduğunu kaydetti.

Aliyev, "Kurtarılan bölgelerdeki ilk tarım parkı da Zengilan'da kuruluyor. Geçen yıl kardeşim Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 'Dost Agropark' isimli tarım parkının temelini attık. Bu parkın faaliyetleri hakkında kısa süre önce bilgilendirildim. Her şey plana göre gittiği için çok mutluyum. Bu ilk ve örnek bir tarım parkı olacak. Zengilan'da istihdam ve ekonominin başlıca unsurlarından birinin tarım olması gerektiğini düşünüyorum. Dost Agropark örneğinde kurtarılan tüm bölgelerde oluşturulacak manzarayı görmeliyiz." ifadelerini kullandı.

"İFŞA EDECEĞİZ VE BİZE TAZMİNAT ÖDEYECEKLER"

Ermenilerin işgal döneminde Zengilan ve diğer illerdeki altın madenlerini işlettiğini, buradan elde edilen altınların yurt dışında satıldığını dile getiren Aliyev, şöyle devam etti:

"Biz şimdi yasal süreç başlattık. Hiçbir suç yanıtsız kalmayacak. Biz zararları hesaplıyoruz. Uluslararası mahkemelere başvurmak için hazırlık yapıyoruz. Altın yataklarının yabancı vatandaşlar ayrıca Ermeni asıllı yabancı vatandaşlar tarafından yasa dışı işletilmesi onlara pahalıya mal olacak. Onların isimlerini biliyoruz. Biz onları dünyanın önünde ifşa edeceğiz ve bize tazminat ödeyecekler. Verdikleri zararı mutlaka karşılayacaklar."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 44
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan topraklarını bölüp parçalamak isteyen güçlere destek veren ve buğdayı savaş zamanı parayla satan Osmanlı devleti Filistin topraklarını Yahudilere satan da Osmanlı devleti her cuma mescidi aksa da kan dökülüyor sebebi Osmanlı devleti
    Cevapla
  • mim cim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yorumum neredini eleştireyim ki, ileri sürülen tezlerin hepsi tamamen uydurma.
    Cevapla
  • Zemine 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan soytarı Osmanlıya dil uzattığına göre kuyruk acısı çekiyorsun ermenimisin rummu
    Cevapla
  • Ali ünlüer 1 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı'nın yıkılması nedeniyle demek istiyor herhalde yanlış anladık. Eğer yanlış anlamadiysak, ya bizans torunu yada ajan
    Cevapla
  • Oğuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan soytarı. Biraz tarih okuda birşeyyler öğren. İşkembeden sallama.
    Cevapla
  • Emsalsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı kadar taş düşsün başına. Ahirette bu söylediklerinin bir bir hesabını vereceksiniz. Hainler için yaşasın cehennem
    Cevapla
  • Cıajans 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan hadsiz...
    Cevapla
  • ihsan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakikaten biz niye yunandan tazminat istemiyoruz.kurtulus savasinda ulkemizi yakmislar yikmislar.ingilizler italyanlar fransizlar bunlarin bu ulkede ne haklari varda it gibi ulkemize saldirmislar.biz bumlarda neden tazminat almiyoruz.
    Cevapla
  • Veli 1 yıl önce Şikayet Et
    Karaağaç savaş tazminatı olarak Cumhuriyet hükümeti tarafından alınmıştır Yunanistan'dan
    Cevapla
  • Cıajans 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunandan tazminatı az bir toprak karşılığı Milli Şef (?) vaz geçti.
    Cevapla
  • Ihsan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Aliyev soysuz ve hırsır her yerde aynıdır.varsa öyle bir ifşa edin hakkınızı arayın tabi.Tüm Azerbaycan halkının Ramazan bayramı kutlu olsun
    Cevapla
  • Zemine 1 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler
    Cevapla
  • byhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Minareyi çalan kılıfını hazırlamıştır.
    Cevapla
  • Dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Kolidoru alin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ferdi ve Barış Alper'in peşindeki takımlar ortaya çıktı!
TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Özgür Özel'den yeni anayasa açıklaması