AB'den Suriyeli mülteciler için 6,4 milyar euroluk yardım kararı

AB ve BM'nin ev sahipliğinde Brüksel'de, Suriyeli mülteciler için düzenlenen uluslararası yardım konferansında, toplam 6,4 milyar euroluk kaynak ayırma kararı alındı. Yardımlardan Türkiye'deki Suriyeliler de yararlanacak.

AB'den Suriyeli mülteciler için 6,4 milyar euroluk yardım kararı
AB'den Suriyeli mülteciler için 6,4 milyar euroluk yardım kararı
GİRİŞ 11.05.2022 11:52 GÜNCELLEME 11.05.2022 11:56
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler'in (BM) ev sahipliğinde Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen Suriyeli Mülteciler için Uluslararası Yardım Konferansı'nda, toplam 6,4 milyar euroluk kaynak ayırma kararı alındı.

Bu miktarın 4,1 milyar euroluk bölümünün bu yıl, 2,3 milyar euroluk bölümünün ise önümüzdeki yıl için öngörüldüğü bildirildi.

"SURİYE'DE DURUM DAHA DA KÖTÜLEŞECEK" İDDİASI

Associated Press'te (AP) yer alan habere göre; 55 ülke ve 22 uluslararası kuruluşun katıldığı konferansta, Ukrayna savaşının gölgesinde Suriyeli mültecilerin unutulmaması mesajı öne çıktı.

Konferansın açılışında konuşan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Şu an Ukrayna manşetlerde. Ama Suriye'yi yüzüstü bırakmayın" vurgusu yaptı. Ukrayna savaşının yoksulluk içindeki Suriyelilerin durumunu daha da ağırlaştırdığını belirten Borrell, "Suriye halkının yüzde 60'ı beslenme sıkıntısı çekiyor ve bir sonraki öğünü nereden bulacağını bilmez halde. Rusya'nın savaşı gıda ve enerji fiyatlarını daha da artıracak ve Suriye'de durum daha da kötüleşecek" uyarısı yaptı.

Borrell ayrıca; AB'nin Beşar Esad hükümetine yönelik yaptırımları sürdüreceğini ve Esad'ın tanınmasının söz konusu olmadığını söyledi.

EN YÜKSEK BAĞIŞ ALMANYA'DAN

Almanya 1 milyar 50 milyon euroluk yardım taahhüdünde bulunarak en fazla bağışı yapan ülke konumunu korudu.

PARA ÇEŞİTLİ ÜLKELERDEKİ SURİYELİ MÜLTECİLER İÇİN KULLANILACAK

Konferansta toplanan paranın önemli bir bölümü, başta Türkiye, Lübnan ve Ürdün olmak üzere yurt dışına kaçan 5,7 milyon Suriyeli mülteci için harcanacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 15
  • B.G 1 yıl önce Şikayet Et
    Galiba yanlış bilgi olmasın 6.4 olan rakam sadece ülkemzi için değil tüm dünya sığınmacıları için ayrıca kesim verecekleride belli değil önce verdikleri taahhütleri yerine getirmediler şu ana kadar ülkemiz sığınmacılar için 75 milyon dolar harcadığı konuşuldu ödenmeyede devam ediyor .
    Cevapla
  • Fellini 1 yıl önce Şikayet Et
    Afrika dünyanın en pahalı yerlerinden biri olacak iklim değişikliğiyle suların yükselmesi Avrupalılar şimdi Afrikalıları kovuyor belki biz göremeyiz, gün gelecek Afrikalılar. Avrupalıları kovacak
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yoklukta iyi harçlık fena sayılmaz,
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakında Avrupa enerji krizini aşmak için afrikaya gidip yerleşirlerse hiç şaşmam gelecek yüzyıllar Afrika kıtası için bir yükseliş dönemi olabilir.
    Cevapla
  • Rafet alperen 1 yıl önce Şikayet Et
    Hemi kaos çıkartarak ülkelerin düzenini bozup sonrada yardım adı altında desek çıkıyorlar AB sizde hiç düşünce yokmu yiyecek yardımı düşünmeyin ası insanların yurtlarını karantiye alın mültecileri evine yerleştirin herkes evinde yemegini bulur yapar yer iyilikmi yapıyorsunuz kötülükmü belirsiz elden gelen ögün olmaz olsada zamanında olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Güneş'te olağanüstü patlama! Dünyada 19 yıl sonra bir ilk! Tüm geceyi aydınlattı
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı