Ukrayna'dan Erdoğan'ın teklifine ön onay: Putin de kabul ederse...

Ukrayna, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği "Putin ile Zelenski'nin Türkiye arabuluculuğunda görüşmesi" teklifine ön onay verdi.

GİRİŞ 30.05.2022 14:50 GÜNCELLEME 30.05.2022 16:05
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanlığı Basın Ofisi Sekreteri Sergey Nikiforov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği teklif ile alakalı soruya cevap verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kabul etmesi halinde, Ukrayna cephesinin bu tarz bir müzakere formatını tartışmaya hazır olduğunu söyleyen Nikiforov; "Bu konuşmalar Türkiye ile Rusya arasında gerçekleşti. Ukrayna'nın konumuna gelince, Rusya Devlet Başkanı böyle bir teklife rıza verirse değerlendirmeye alacağız" dedi.

Sergey Nikiforov

ZELENSKİ VE PUTİN'İN TÜRKİYE ARABULUCULUĞUNDA GÖRÜŞMESİ TEKLİFİ

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin başlangıcından bu yana Türkiye, müzakerelerde arabulucu rolünü üstlendi. 29 Mart'ta İstanbul'da, Ukrayna ve Rus heyetleri bir toplantı yaptı. Ancak Bucha'daki katliam görüntülerinin ortaya çıkması üzerine müzakereler donduruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ile görüştü, Putin'le buluşma önerisini yinelediCumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ile görüştü, Putin'le buluşma önerisini yineledi

28 Nisan'da Erdoğan, Putin ile telefonda görüştü ve Türkiye'nin arabuluculuğunda Ukrayna ile müzakerelerin yeniden başlatılmasını tavsiye etti.

Nisan ayı sonunda, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Zelenski ve Putin'in yakın gelecekte yüz yüze görüşebileceğini söyledi. Ancak görüşme bir türlü gerçekleşmedi.

Papa'dan Başkan Erdoğan'a Ukrayna övgüsüPapa'dan Erdoğan'a Ukrayna övgüsü

Türkiye, Ukrayna ve Rusya'yı savaşın başında Antalya'da bir araya getirerek diplomatik bir başaraya imza atmıştı. İki ülke daha sonra İstanbul Dolmabahçe'de müzakereler yürütmüştü.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 15
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Papalık makamının eskiden az da olsa ağırlığı vardı? BİDEN iktidara geldikten sonra emperyalizmin hizmetinde bir Papa var şimdi. Kafa resmiyle Irak'ta pullara konu olabiliyor. Kiliselerinde eşcinsellikler/ sapkınlıklar/ çocuk istismarları dizboyuyken papa’nın yeni bir fetvası?? 21nci Yüzyıl Anadolu ve Ortadoğunun Hristiyanlaştırılması yüzyılı olacak felsefesi değişti mi?? “Benden sonra gelecek Ahmet ( MUHAMMED) isimli peygamberi müjdeliyorum diyen Barnabas İncilini kullanarak sallayıp yıkmadık bunların kumdan kalelerini. Hata bizde..!!
    Cevapla
  • 567 1 yıl önce Şikayet Et
    bütün dünya kafirlerine karşı savaşa hazırız
    Cevapla
  • toto 1 yıl önce Şikayet Et
    ukraynalılar bu zelensky yahudisini sırtlarından atmadıkça daha çok canları yanacak. çünki zelensky orada yaşanan vekalet savaşının taşeronudur. kissinger ağabeysinin işini devam ettiriyor. sadece şunu hesaplasanız yeter. bu savaşın uzaması kimin işine yarıyor. kim karlı çıkıyor, kim zararlı çıkıyor ve kim ak sütten çıkmış kaşık gibi ortada parlıyor. bakın bakalım asıl suçluyu bulabilecekmisiniz
    Cevapla
  • Nermin 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece benim böyle düşündüğümu sanıyordum. Ukraniyada yaşıyordum mahv etdiler güzelim ulkeyi
    Cevapla
  • Asil Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu müzakere anlaşması olmaz unutun bunu Putin'in şartları var Avrupa bu şartları kabul etmeyecek Ukrayna için de şartları var yani kısaca bu görüşme olmayacak olsada anlaşma olmayacak
    Cevapla
  • özmuşlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynı fikirdeyim.. Görünen savaş.. Amma ve lakin hadise göründüğü gibi değil.. Örnek , Türkiye ' nin Suriye , Irak ' ta verdiği mücadele gibi.. Bizler vatanımızı koruma derdindeyiz. Adamlar bizleri yıpratıp buralara çökme niyetinde. .. Abd bu savaşı uzatıp dünyaya silah satmak derdinde... Kese getirirse bir yerlere çöküp Irak'ta olduğu gibi nemalanma peşinde... İnşallah başaramaz.........
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna zararın neresinden dönerse kârı olur. Amerika Avrupa Rusyadan çaldıklarını Ukraynaya veriyor. Okumuş Ukraynalıları nesilleri tükenen Batı Avrupada istihdam etmeye başladılar bile. Ukrayna aynı Macaristan gibi Türkiye'yi seçerse kazanır. Amerika yani israil Avrupa başta İngiltere Fransa hasta adam hasta kadın oldular çöküyorlar zaten batıl zail olmaya mahkumdur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, Mısır ve Irak'tan sürpriz hamle! Yeni dönem başlıyor
Boykotların hedefindeki Starbucks’tan yeni Türkiye kararı