Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ile görüştü, Putin'le buluşma önerisini yineledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile telefonda görüştü. Görüşmede Rusya ve Ukrayna heyetlerinin İstanbul’da yaptıkları müzakere toplantısı ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ile görüştü, Putin'le buluşma önerisini yineledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ile görüştü, Putin'le buluşma önerisini yineledi
GİRİŞ 31.03.2022 20:47 GÜNCELLEME 31.03.2022 21:29
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile telefonda görüştü. Görüşmede Rusya ve Ukrayna heyetlerinin İstanbul’da yaptıkları müzakere toplantısı ele alındı.

ERDOĞAN, PUTİN'LE BULUŞMA ÖNERİSİNİ YİNELEDİ

Erdoğan, Zelenskiy ile Rusya Devlet Başkanı Putin’i bir araya getirme ve bu buluşmaya Türkiye olarak ev sahipliği yapma önerisini yineledi.

ZELENSKİY'DEN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy de Ukrayna ve Rusya heyetlerinin görüşmesine İstanbul’da yaptığı ev sahipliğinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

İSTANBUL'DAKİ MÜZAKERELER YAPICI GEÇTİ

Geçtiğimiz gün İstanbul'da yapılan Ukrayna-Rusya heyetleri arasındaki müzakere olumlu bir havada geçmiş; iki ülkeden yapıcı açıklamalar geldi. 

ERDOĞAN: DÖNER DÖNMEZ PUTİN VE ZELENSKİY İLE GÖRÜŞECEĞİM

Erdoğan, Özbekistan ziyaretinin sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüşeceğini; iki lidere bir araya gelme çağrısı yapacağını dile getirmişti. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: 

"Döner dönmez gerek Sayın Putin'le gerek Sayın Zelenski ile görüşmeler yapma kararlılığım var. Bu görüşmelerde her ikisine şahsım, milletim adına teşekkürlerimi ifade edip 'Artık hedefimiz bir an önce sizi bir araya getirmek' diyeceğiz."

Rusya'nın Ukrayna işgali 35. gününde: Zelenskiy'den müzakere açıklamasıRusya'nın Ukrayna işgali 35. gününde: Zelenskiy'den müzakere açıklaması

Türkiye'nin müzakere başarısı Avrupa basınında: Haftanın şahsiyeti ErdoğanTürkiye'nin müzakere başarısı Avrupa basınında: Haftanın şahsiyeti Erdoğan

ERDOĞAN, ZELENSKİY İLE BUGÜNE KADAR 5 KEZ GÖRÜŞTÜ

Erdoğan, savaşın başladığı 24 Şubat'tan bu yana Zelenskiy ile 5 kez görüştü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 22 Şubat'tan bu yana da 20'yi aşkın devlet ve hükümet başkanı ile görüşmeler gerçekleştirdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 23
  • Ccc 2 yıl önce Şikayet Et
    Putinin hedefi Ukrayna da Rus taraflı bir başkanı iktidar etmek, bunu yapmadan barış falan kimse beklemesin
    Cevapla
  • murtaza 2 yıl önce Şikayet Et
    tayyip, azerbaycanın geri aldığı toprakların rusya tarafından işgal edilen, toprakları görüşmesi daha isabetli olur
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah buluşup anlaşırlarda biter şu savaş belası...
    Cevapla
  • Oya 2 yıl önce Şikayet Et
    Zelenskiy putin'in saldırıp ortalığı darmadağın edeceğini düşünmeli, buna göre önlemini alıp savaşın başlamasını engellemeli idi. Şimdi atılan geri adımlar hata oluyor.
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye baris icin cabaliyor görüsme taleb ediyor müzakere istiyor mültecileride aliriz bakariz ama garantör ülke olamayiz veya rusya ile savasmayiz batinin istedigi bu türkiyeyi rusya ile savastirip bölmek bu oyuna gelinmemeli türkiye kibrisa nahcivana azerbaycana garantör tsk türkiyeyi korumakla mükellef kardes ülkeleri korumak gerek Ukraine dost müttefik ama asker gönderemeyiz koca nato göndermiyor süper güc abd heryere asker gönderiyor ama Ukraine göndermiyor neden sormak lazim petrol yok diyemi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor