ABD'den Türkiye açıklaması: Uzak durulmalı

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Türkiye ile İsveç ve Finlandiya arasındaki doğrudan görüşmelerin devam etmesini desteklediklerini söyledi. Suriye'de ise; gerilimi artırabilecek adımlardan uzak durulması gerektiğini kaydetti.

ABD'den Türkiye açıklaması: Uzak durulmalı
ABD'den Türkiye açıklaması: Uzak durulmalı
GİRİŞ 31.05.2022 08:51 GÜNCELLEME 31.05.2022 09:48
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan arasındaki telefon görüşmesinde ikili ve bölgesel konular ele alındı.

Açıklamaya göre iki isim, Rusya-Ukrayna savaşındaki son durumu ve Ukrayna'nın tarım ürünlerinin küresel piyasalara nasıl ulaşabileceği konusunu değerlendirdi.

Sullivan, İsveç ile Finlandiya'nın NATO'ya katılım sürecine ilişkin Türkiye'nin bu iki ülkeyle yürüttüğü doğrudan görüşmelerin devamını ABD olarak desteklediklerini vurguladı.

"Suriye'de gerilimi artırabilecek adımlardan uzak durulmasınına" değinen Sullivan ayrıca, Doğu Akdeniz'deki tüm anlaşmazlıkların çözümü noktasında diyalog ve diplomasi kanallarının kullanılması konusunda tarafları teşvik etti.

Pentagon'dan Türkiye'ye 'Suriye' operasyonu açıklaması: Çok endişeliyizPentagon'dan Türkiye'ye 'Suriye' operasyonu açıklaması: Çok endişeliyiz

Erdoğan'ın operasyon sinyali ABD'yi endişelendirdiErdoğan'ın operasyon sinyali ABD'yi endişelendirdi

SMO'dan Türkiye'nin harekatına katılma kararı! Bir açıklama da YPG'denSMO'dan Türkiye'nin harekatına katılma kararı! Bir açıklama da YPG'den

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 22
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    O gerginlik değil sehitlerimize sözzzzzz bitecek terör oldukları yerde TC toprağı olacak
    Cevapla
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Neo con biz teror diyoruz diplomasi diyor... biz yazili mutabakat diyoruz o gorusmelerin devami diyor. guneydogu sinirimiz diyoruz dogu akdeniz diyor.. ama surie deyince uzak durun diyor. Ypg ile bizim mutabakatimiz var mi anlasilan abd ile aralarinda varmis. Terore taraf misiniz barişa taraf mi haklidan yana mi çikarinizdan yana mi mazlumdan yana mi zulümden yana mi. Aciklayin...
    Cevapla
  • esas 1 yıl önce Şikayet Et
    YPG bize saldırdığı kadar DAEŞ'e saldırsaydı şimdiye çoktan işleri bitmişti. A pardon o zaman ABD ne için suriyede kalacaktı. Sünni müslümanları kesen iran la mı yoksa esed ile mi anlaşacaktı. Bunlar ile anlaşıyorlar da Türkiyeye hayrı dokunacak bir işe kalkışmıyorlar. Türkiye güçlenince önünü almak için elinden geleni yapıyor.
    Cevapla
  • gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    oldu birde gahve vereydik
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu soytarı da kim? yeni mi çıktı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı