İsveç'te kilisenin gençlik kolları başkanı Müslüman oldu

İsveçli ateist bir baba ve Hristiyan bir annenin oğlu olan Hugo, Müslüman oldu. İslamla şereflenen Hugo, son olarak; kilise gençlik kolları başkanı olarak görev yapıyordu.

GİRİŞ 06.06.2022 03:07 GÜNCELLEME 06.06.2022 10:10
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

İslam'la şereflenmeden önce İsveç'te bir kilisenin gençlik kolları başkanı olan doktor Hugo, Müslüman oldu.

Ateist bir baba ve Hristiyan bir annenin oğlu olan Hugo, "İslam hakkında okumalar yaptım, Kur'an meali okudum. Rahiplerle tartıştım, Müslümanlarla konuştum. İçten içe aslında Müslüman olduğumu hissettim" dedi.

Domuz eti yemeği bıraktığını söyleyen Hugo, "Benim için tam anlamıyla bir dönüm noktası oldu. Kiliseye gittiğimde herkes dua ederken ben içimden Fatiha Suresi’ni okuyordum. Fark ettim ki ben sadece kendimi kandırıyorum. Ramazan’da namaz kılıp oruç tutabilmek için Ramazan'dan önce şehadet getirmeye ve Müslüman olduğumu açıklamaya karar verdim" ifadelerini kullandı.

Kendisini en çok etkileyen ayetin Fatiha suresi olduğunu belirten Hugo, "Bana göre Fatiha suresini Arapça dinlerken beni çok etkilediğine inanıyorum. Çünkü ben Fatiha ve diğer surelerin İsveççe mealini okudum. Ama onu namaz esnasında, arkadaşımdan Arapça ve internetteki ses kaydından duyduğumda beni çok etkiledi gerçekten." dedi.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 83
  • OTTOMAN/S 1 yıl önce Şikayet Et
    Darisi cehapelilerin basina
    Cevapla
  • İsoBaba 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah bizi de ezbere değil, samimi müslümanlardan eylesin!
    Cevapla
  • VATANDAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    "İsveç'te kilisenin gençlik kolları başkanı Müslüman olmuş" iyi de olmuş da AÇIKLAMASINI YAPMAK İÇİN BU GÜNE KADAR BEKLEMESİ HEM İLGİNÇ HEM DE MANİDAR...
    Cevapla
  • İrfan Aktaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Her şeye kulp takma alışkanlığı, dün açıklasa ona da bir kılıf uydururdun sen
    Cevapla
  • osman 1 yıl önce Şikayet Et
    elhamdülillah kardeş olduk
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdulillah. Darısı burdaki gavurcukların başına.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek