Terörist vekilden İsveç hükümetine yeni tehdit

İsveç'te terör örgütü YPG/PKK destekçisi bağımsız vekil Amineh Kakabahev, kendisinin Türkiye karşıtı taleplerinin karşılanmaması durumunda aleyhte oy kullanacağını söyledi.

Terörist vekilden İsveç hükümetine yeni tehdit
Terörist vekilden İsveç hükümetine yeni tehdit
GİRİŞ 15.06.2022 20:45 GÜNCELLEME 15.06.2022 20:46
Bu Habere 121 Yorum Yapılmış

İsveç resmi haber ajansı TT'ye açıklama yapan İsveç parlamentosunun terör örgütü YPG/PKK destekçisi vekili Amineh Kakabahev, talepleri karşılanmadığı sürece hükûmetin ek bütçe görüşmelerine destek vermeyeceğini söyledi.

NATO'ya üyelik başvurusuyla ilgili İsveç'in Türkiye ile yürüttüğü müzakerelere atıfta bulunan Kakabaveh, hükûmetin kendisine Türkiye'ye silah ihracatı yapmayacağı sözünü vermesini isteyerek yeni bir tehditte bulundu.

İsveç hükümeti ile PKK destekçisi vekil arasında kirli anlaşma!İsveç hükümeti ile PKK destekçisi vekil arasında kirli anlaşma!

MECLİSİ İŞLEMEZ HALE GETİRDİ

Kakabaveh bugün de hükûmet ve muhalefet partilerin ayrı ayrı önerdiği ek bütçe tasarılarına destek vermeyerek meclisi işlemez hale getirdi.

Her iki tasarının da kabul edilmemestvi üzerine İsveç hükûmetinin hazırlayacağı yeni tasarı için cuma günü tekrar mecliste oylama yapılacak.

Bütçenin onay alması için 175 oya ihtiyaç var. Hükûmet ve bütçeyi destekleyen partilerin toplam oyu 174'de kalıyor. Kakabaveh'in oyu bu noktada kritik önem kazanırken bağımsız milletvekili bu durumu hükûmete şantaj yapmak için kullanıyor.

Erdoğan, İsveç Başbakanı Andersson'u hizaya getirdi, PKK'lı vekiller çılgına döndü!Erdoğan, İsveç Başbakanı Andersson'u hizaya getirdi, PKK'lı vekiller çılgına döndü!

JOHANSSON HAKKINDAKİ GENSORU

İsveç meclisinde sağ partiler, çetelerin son yıllarda artan silahlı çatışmalarının önlenememesi nedeniyle 2 Haziran'da Adalet ve İçişleri Bakanı Morgan Johansson hakkında gensoru önergesi vermişti.

Johansson, 7 Haziran'da yapılan oturumda son dakika Kakabaveh'in oyuyla görevinde kalmayı başarabilmişti.

Kakabaveh, oylamadan önce 5 günlük sürede 3 kez fikir değiştirmiş, en son hükûmete destek vermeyeceğini açıklamıştı.

İsveç basını da Kakabaveh'in YPG/PKK'nın "SDG" adını kullanan elebaşlarından İlham Ahmed'in son dakika emriyle kararını değiştirerek Johansson'un yanında yer aldığını iddia etti.

Johansson'un görevde kalmasının ardından Kakabaveh, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Sosyal Demokrat Partisi'nden, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu olarak bilinen YPG-YPJ'ye destek ve yardım gönderilmesi konusunda bazı garantiler aldığını" söylemişti.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 121
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Insan aptal olursa boyle olur, Isvecliler birtane katil pkk linin yonettigi bir ulke haline geldi. Bu tam su manaya geliyor, 1 tane pkk li isveci ve halkina hukum ediyor demek, pkk ne derse o oluyor.
    Cevapla
  • Vatan Sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey isveç zamanında sıkmadınız kafasına şimdi çemkiriyor, Gerçek bir ülke ulus gibi davranıp teröre ve teröriste kucak açmasaydınız bugün bunları yaşamazdınız. Yılandan dost teröristten post olmaz.
    Cevapla
  • Misafir0815 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD illa Isveci Nato da istese, bu Vekili aninda gece yarisi ortadan kayip eder. Ali Cengiz oyunu bunlar. Isvec Halkini kimse takmiyor.
    Cevapla
  • Vatantas 1 yıl önce Şikayet Et
    Beslediğimiz teröristler gün gelir hepinizi sokacak. Beter olun.
    Cevapla
  • TIRIS 1 yıl önce Şikayet Et
    Koca İsveç Parlamentosu 1 terörist itine bel bağladıysa o parlamentoyu kapatın gitsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır