İran söylemini yumuşattı: Türkiye özel bir operasyon yapabilir

İran Dışişleri Bakanı Hossein Amir-Abdollahian, Türkiye'nin kaygılarının ele alınması gerektiğini belirterek; "Türkiye'nin güvenlik endişelerini çok iyi anlıyoruz. Ve bu durum belki özel bir operasyon gerektirebilir" dedi.

GİRİŞ 28.06.2022 12:58 GÜNCELLEME 28.06.2022 13:43
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanı Hossein Amir-Abdollahian, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ankara'da bir araya geldi.

İranlı bakan yaptığı açıklamada, Tahran yönetiminin, Türkiye'nin Suriye'de yeni bir askeri operasyonuna karşı; bir önceki açıklamaya nazaran daha olumlu sinyal verdi.

İran: Türkiye'nin Suriye operasyonuna karşıyız, desteklemeyeceğizİran: Türkiye'nin Suriye operasyonuna karşıyız, desteklemeyeceğiz

"TÜRKİYE'NİN GÜVENLİK ENDİŞELERİNİ ÇOK İYİ ANLIYORUZ"

Amir-Abdollahian gazetecilere verdiği demeçte, "Türkiye'nin güvenlik endişelerini çok iyi anlıyoruz. Ve bu durum belki özel bir operasyon gerektirebilir. Türkiye'nin güvenlik kaygıları kalıcı olarak ele alınmalıdır" dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı daha önce Türkiye'nin olası planını eleştirirken, bu operasyonun Suriye'deki gerilimi artıracağını söylemişti.

İran iddiaları reddetti: İsrail'in amacı Türkiye ile aramızı bozmakİran iddiaları reddetti: İsrail'in amacı Türkiye ile aramızı bozmak

YUMUŞAMANIN NEDENİ İSRAİL Mİ?

Son günlerde, İsrail'in istihbarat sağlamasıyla Türkiye; İsrail vatandaşlarına yönelik suikast girişimine hazırlanan bazı İranlıları yakalamıştı. Bu konu hakkında açıklama yapan Tahran yönetimi, söz konusu iddiaları reddederek, "İsrail'in amacı Türkiye ile aramızı bozmak" demişti.

ERDOĞAN'DAN OPERASYON SİNYALİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Kabine Toplantısı sonrası yağtığı açıklamada; "Irak sınırlarımızı teröristlerin saldırılarından kurtaracak operasyonlarımız başarıyla sürüyor. Suriye sınırında güvenlik koridorunun eksikliklerini tamamlayarak orada yeni harekatlara başlayacağız" demişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 62
  • M.Ali Çıkımoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    İran her zaman Türkiyeyi sırtından bıçaklayan, sözde İsrail düşmanı olup namlusunu her zaman müslümanlara çeviren , bu güne kadar hiç bir gayrimüslüm ülke ile savaşmayan , İsrailin Filsitin zulmünde bile kılı kıpırdamayan hain bir devlettir.
    Cevapla
  • Caner 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar kardeşdir Artık Allahtan İslam birliği kardeşliği istiyoruz
    Cevapla
  • kurtbaz 1 yıl önce Şikayet Et
    ulan o haptişadiler sizin degilmi sizi anbargolardan kurtaran komşunuza bunu nasıl yaparsınız ama siz durun az kaldı kendi içinizde kiler yakın zamanda sizlerin defterini dürecekler siz böyle ihanet edin ama bunun hesabı sorulacaktır hemde kendi ülkenizdeki kendi vatandaşlarınınz soracak bu hesabı bilesiniz.....
    Cevapla
  • mesut kaplan 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    hem Rusyanin hem iranin yaraindadir Türkiye ile iyi gecinrlerse Dünyada Türkiye orta direk oldu
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    her ikiside orta doğunu şeytanları hiç bir sözüne güvenilmez valla suriyede tamam küçük bir operasyon deyip başladımı temizleyinceye kadar bitmesin amerik iran israil rusya suriyede beraberler. şeytanlar birleşti nüslümanlar birbirlerin kuyusunu kazıyor ey müslüman ne zaman birleşeceksiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?
Sivas'ta geceye damga vuran penaltı: F.Bahçe ligin dışına itilmiştir