İran: Türkiye'nin Suriye operasyonuna karşıyız, desteklemeyeceğiz

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; Türkiye'nin Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik olası bir askeri operasyonunun, Tahran yönetimi tarafından desteklenmeyeceği duyuruldu.

GİRİŞ 30.05.2022 13:04 GÜNCELLEME 30.05.2022 13:30
Bu Habere 469 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, Türkiye'nin YPG/PKK terör örgütüne yönelik Suriye'de olası bir askeri operasyonuna dair katıldığı bir basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İRAN: TÜRK ORDUSUNUN OPERASYONLARINA KARŞIYIZ

Hatibzade, basın toplantısının soru-cevap kısmında, "Suriye'de olası bir Türk askeri operasyonuna" ilişkin bir soruya verdiği cevapta, "İran, aralarındaki anlaşmazlıkları çözmek için diğer ülkelerin topraklarında herhangi bir askeri harekata ve güç kullanımına karşı çıkıyor" ifadelerini kullandı.

"OLASI BİR OPERASYON GERİLİMİ ARTIRACAK"

Böyle bir harekatın, Suriye'nin "toprak bütünlüğünün ve ulusal egemenliğinin ihlali olacağını" savunan Hatibzade, olası bir Türk askeri harekatının durumu "daha karmaşık hale getireceğini ve gerilimi artıracağını" iddia etti.

İRAN MÜLTECİ MİLİSLER ÜZERİNEN ESED REJİMİNİ DESTEKLİYOR

İran, Suriye topraklarında Afgan mülteciler ve Pakistan vatandaşı milislerden oluşturduğu silahlı grupları kullanarak Esed rejimini destekliyor. Tahran yönetimi, İran Devrim Muhafızları komutanları ve onlara bağlı bazı unsurları da yine Suriye topraklarında aktif şekilde kullanıyor.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 469
  • Dadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu iran lıların İslamlar hicbir alakası yok bunları çok iyi tanırım kalleş millet tir bunlara güvenilmez
    Cevapla
  • emekli42 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizin MÜSLÜMANLIĞINIZI sorgulayarak şu sonuca varıyorum. ''Sizin gibi dost varken düşmana gerek yok''. Kitabımızda bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir, bir insanı da yaşatmaya yardım eden de tüm insanlığın yaşamasına yardım etmiş olur'' diyor. Her şeyin doğrusunu şüphesiz ki ALLAH (cc) bilir.
    Cevapla
  • çeto bşk 1 yıl önce Şikayet Et
    arap fars sevicileri ,iran irak süriyeden hayır gelmez ,onların yöneticileri Türkiye düşmani
    Cevapla
  • Analiz 1 yıl önce Şikayet Et
    İranın sahtekarlığı her zaman ortada
    Cevapla
  • Vatansever 18m 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizi ayakta tutan bizdik sizin ayağınızıda biz kırarız eyy Şia unutma ülkende yaşayan 30 milyon Azeri Türkü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...