Boris Johnson'dan Türkiye açıklaması: Bu harika bir haber

Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine koyduğu vetoyu kaldırması dünyada büyük ses getirirken, İngiltere Başbakanı Boris Johnson haberi Twitter'da yorumladı.

Boris Johnson'dan Türkiye açıklaması: Bu harika bir haber
Boris Johnson'dan Türkiye açıklaması: Bu harika bir haber
GİRİŞ 29.06.2022 10:12 GÜNCELLEME 29.06.2022 10:15
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Madrid'de düzenlenen NATO zirvesi kapsamında Türkiye-İsveç-Finlandiya arasında yapılan anlaşmadan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

İngiltere Başbakanı Twitter mesajında, "NATO Zirvesi'ne başlarken harika bir haber. İsveç ve NATO'nun üyeliği parlak ittifakımızı daha güçlü ve güvenli hale getirecek" ifadelerini kullandı.

Madrid muhtırası dünya gündeminde: Erdoğan ustaca oynadı, evine zaferle dönüyorMadrid muhtırası dünya gündeminde: Erdoğan ustaca oynadı, evine zaferle dönüyor

Biden’dan Türkiye-İsveç-Finlandiya ortak memorandumuna ilişkin açıklamaBiden’dan Türkiye-İsveç-Finlandiya ortak memorandumuna ilişkin açıklama

Madrid'deki 4'lü zirve sona erdi! Görüşme sonrası ortak mutabakat metni imzalandıMadrid'deki 4'lü zirve sona erdi! Görüşme sonrası ortak mutabakat metni imzalandı

Türkiye NATO'da istediğini aldı: İsveç ve Finlandiya'nın verdiği taahhütlerTürkiye NATO'da istediğini aldı: İsveç ve Finlandiya'nın verdiği taahhütler

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN TÜRKİYE'YE VERDİĞİ TAAHÜTLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg başkanlığında yapılan 4'lü zirve sonrasında, bu ülkeler arasında memorandum imzalandı. Terör örgütü PKK/YPG'ye desteği nedeniyle İsveç ve Finlandiya'ya tepki gösteren Türkiye, 4'lü görüşmeden istediğini aldı. İsveç ve Finlandiya'nın verdiği taahhütler şunlar:

  • PKK ve uzantılarıyla mücadelede Türkiye'yle tam işbirliği.
  • Terörizmin tüm biçim ve tezahürleriyle mücadelede Türkiye'yle dayanışma sergilenmesi.
  • PYD/YPG ve FETÖ'ye destek sağlamama taahhüdü.
  • Savunma sanayii alanında ambargo kısıtlamalara gidilmemesi, işbirliğinin artırılması.
  • İsveç ve Finlandiya’nın terörizmle mücadele ve savunma sanayii konularındaki ulusal mevzuatlarını ve uygulamalarını tadil etme taahhüdü.
  • Terörizm ve örgütlü suçlarla mücadele alanında istihbarat paylaşımına ilişkin yapılandırılmış işbirliği mekanizması tesisi.
  • Terör suçlularının iadesi konusunda somut adımlar atılması ve ikili düzeyde ahdi düzenlemeler yapılması.
  • PKK ve uzantılarının ve paravan örgütlerinin para toplama ve eleman devşirme faaliyetlerinin yasaklanması ve bunların soruşturulması.
  • Türkiye’ye yönelik terör propagandasının engellenmesi.
  • Finlandiya ve İsveç’in PESKO (AB Daimi Yapılandırılmış İşbirliği Süreci) dahil AB güvenlik mekanizmalarına en geniş şekilde katılımının desteklenmesi.
  • Bu adımların uygulanmasını denetlemek üzere Adalet, İstihbarat ve Güvenlik kurumlarının katılımıyla Daimi Ortak Mekanizma kurulması.
KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 18
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Değerli kardeşim lütfen yorum yapmadan maddeleri oku lütfen bizim en büyük kaybımız okuyup anlamadan yorum yapmak bu sosyal medyadasa böyle Avrupa basını TÜRKİYE nin başarısı olarak yazarken lütfen akıllı olun reis bu ülkeye gelmiş geçmiş en büyük liderlerden biri istediği zaman istediği şekilde ülkemin veto hakkı var bak istediği zaman diyorum .ülkesini sevmeyen gevurcuklar var.
    Cevapla
  • Süleyman 1 yıl önce Şikayet Et
    2002 yılında bir şehrin mahallesi gibi olan Türkiye şimdi batıda herkes onun gözüne bakıyor. Biraz daha zamana ihtiyaç var. Daha yeni devlet oluyoruz. Ecevite kilintin somyede dinlediğini ne çabuk unuttuk.
    Cevapla
  • Deniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Erbakan olmasa Ecevit o iradeyi gösterir miydi o bile şüpheli. Yalanlarla avut kendini
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne çektin bende istiyorum.
    Cevapla
  • Retrondr 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeni devlet olmuyoruz 1923 de devlet olduk ecevit kıbrısı aldı dunyaya posta koydu senin reis ne varsa sattı
    Cevapla
  • Hicabi 1 yıl önce Şikayet Et
    Veto hakkı sürekli alıp verilen bir şeymiki verdiysen bitmiştir. Tamam bu bir sürece bağlı onlar sözlerini tuttuğunu gördügümüz anda meclise gelip oylama yapılacak ve nato üyelikleri kabul edilecek anladığım kadarıyla. Ama ileriki yıllarda sözlerinden dönerlerse ne yapacaksın onayda vermişsin artık. Malum bu kafirlerin sözüne güven olmaz
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    daha sözlerinde duracaklarmı göreceğiz sonra onay vereceğiz...veto hakkımız halen yerinde....onlara fırsat verdik sonucunu görmek için....
    Cevapla
  • Süleyman 1 yıl önce Şikayet Et
    8 ay beklemedeler, bu zaman içinde tüm tabirler yerine getirilmez ise Türkiye'nin veto hakkı var. Ha sonra cayarlarsa bu antlaşmaları kolay kolay kimsebozamaz. NATO genel sekreterininde imzası var.
    Cevapla
  • Kayserili 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaaa,,öyle,gavurcuk sizin için bu harika bir haber ama bizim için hezimet bu, sevinin
    Cevapla
  • Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kibirlerinden önlerini goremiyorlar. Abd rusya ingiltere israil cin ve fransa... bunlar tum dunyayi somuren ulkeler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat