Esad'dan Türkiye açıklaması: Ankara'nın iddiaları hükümsüzdür

Suriye rejiminin başındaki isim Beşar Esad, "Türkiye'nin Suriye topraklarındaki saldırısını haklı göstermek için ortaya attığı iddiaların hükümsüz" olduğunu söyledi.

Esad'dan Türkiye açıklaması: Ankara'nın iddiaları hükümsüzdür
Esad'dan Türkiye açıklaması: Ankara'nın iddiaları hükümsüzdür
GİRİŞ 03.07.2022 13:45 GÜNCELLEME 03.07.2022 13:45
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü PKK/YPG varlığına karşı yeni bir operasyona hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mayıs sonunda yaptığı değerlendirmde; harekatın hedefşnş Tek Rıfat ve Münbiç olacağını kaydetti.

Harita: Suriye Gündemi

ERDOĞAN: BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Madrid'deki NATO Liderler Zirvesi'nde Türk gazetecilerle yaptığı toplantıda; Suriye'ye yönelik yeni harekatın ne zaman başlayacağı sorusuna, "Hiç telaşa gerek yok. Aceleye gerek yok. Biz zaten şu an o bölgede çalışıyoruz. Malum, bir taraftan Irak'ın kuzeyindeki çalışmalarımız, bir taraftan yine aynı şekilde Suriye'nin kuzeyinde, Afrin'de çalışmalarımız var. Her zaman dediğim gibi; bir gece ansızın gelebiliriz" yanıtını vermişti.

İran ikinci kez söylem değiştirdi: Türkiye'nin operasyonuna karşıyızEsad'la görüşen İranlı bakan: Türkiye'nin operasyonuna karşıyız

ABD ve İran; TSK'nın olası askeri müdahalesine karşı olduğunu belirtirken, Moskova cephesinden bir olumlu bir olumsuz sinyal geliyor.

Askeri uzmanlar ise; Türk ordusunun Irak'ın kuzeyindeki bazı kritik terör hedeflerini yok ettikten sonra Suriye'deki harekatı başlatacağını öngörüyor.

RT'ye konuşan Esad'dan Türkiye'ye operasyon tehdidiRT'ye konuşan Esad'dan Türkiye'ye operasyon tehdidi

ESAD'DAN AÇIKLAMA: ANKARA'NIN İDDİALARI HÜKÜMSÜZDÜR

Olası askeri operasyon için Esad'dan yeni bir açıklama geldi. İran Dışişleri Bakanı'nı ağırladıktan sonra konu ile alakalı yazılı açıklama yapan Esad, "Türkiye'nin Suriye topraklarındaki saldırısını haklı göstermek için ortaya attığı iddialar geçersiz, hükümsüz ve uluslararası hukuk ilkelerinin ihlalidir" dedi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 89
  • Son osmanli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Esat köpeğine cevap bile verilmesin kâfir köpek bir gün yıkılır o taht başına bakalım nere de yaşayacaksın soytarı seni.
    Cevapla
  • ismail 1 yıl önce Şikayet Et
    onun bunun köpeğine bak sen
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu herifin tacı tahtının kırılıp başına geçirilmesi gerekiyor artık.
    Cevapla
  • Muvzu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan kazık Esat Türkiye Suriye bölünmesin diyor ver Türkiye ile elele kurtulsun Suriye teröristlerden sende rahat et Suriye kapanmisin fare kapanina yüzde 10 sende 90 başkasında hala konusuyorsun
    Cevapla
  • Serdengeçti 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan kazık ....Sen kim Ülke yönetmek kim.Onun bunun kölesi ādi herif.Eğer ben ülkemin başkanıyım diyorsan ülkendeki yabancıları,teröristleri bir çıkarır ,hallet.İç kara pis kazık.Topraklarından bana yıllar yılı terörist zararı gelir ve bunu duymayan da kalmaz sen de buna el atmazsan iş bana düşer.TEMİZ LİK. Bevrensel hukuk gereğidir.Gücün varsa durdur.BİR kaç günde en fazla tabi ŞAM avucumda olur biiznillah yallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para kuleleri skandalında komik savunma!
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme