Mali’de BM konvoyuna mayınlı saldırı: 2 ölü, 5 yaralı

Mali’de Birleşmiş Milletler Mali Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu’na ait lojistik konvoyunun mayına çarpması sonucu BM Barış Gücü’nden 2 asker hayatını kaybederken, 5 asker de ağır yaralandı.

Mali’de BM konvoyuna mayınlı saldırı: 2 ölü, 5 yaralı
Mali’de BM konvoyuna mayınlı saldırı: 2 ölü, 5 yaralı
GİRİŞ 05.07.2022 21:51 GÜNCELLEME 05.07.2022 21:51

Mali’de Birleşmiş Milletler (BM) konvoyu mayına çarptı. Mali Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu (MINUSMA) Sözcüsü Olivier Salgado, MINUSMA’ya ait lojistik konvoyunun Tessalit köyü ile Gao kenti arasındaki yolda mayına çarptığını ifade etti.

BM Barış Gücü’nden 2 asker kayatını kaybederken, 5’i de ağır yaralandı. Salgado, hayatını kaybeden askerlerin Mısır uyruklu olduğunu açıklarken, saldırı bölgesine acil müdahale ekipleri sevk edildiğini ve yaralıların tahliye edildiğini belirtti.

MINUSMA’nın uluslararası hukuka göre bir savaş suçu teşkil edebilecek bu saldırıyı şiddetle kınadığını aktaran Salgado, terörist grupların ve el yapımı patlayıcılar ile misyonun operasyonlarını baltalamak, barış ve istikrara dönüşü engellemek için sık sık kullandığına dikkat çekti.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!