Rusya'dan Belarus'ta S-400 tatbikatı

Rusya'nın S-400 hava savunma birlikleri, Ukrayna'nın komşusu Belarus'ta; muharebe hazırlık tatbikatları düzenledi.

GİRİŞ 16.07.2022 12:18 GÜNCELLEME 16.07.2022 16:08
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Belarus Savunma Bakanlığ'ından yapılan açıklamaya göre, S-400 hava savunma füze sistemleri birimlerinin yer aldığı, ortak bir Hava Savunma Kuvvetleri tatbikatı gerçekleştirildi.

Açıklamada, "Hava Kuvvetleri ve Hava Savunma Birlikleri Komutanı, tatbikata katılan S-400 hava savunma sistemleri ekiplerinin harekatlarını takdirle karşıladı" ifadelerine yer verildi.

Bakanlığın basın ofisinden yapılan açıklamada, Hava Kuvvetleri ve Hava Savunma Birliklerinin 2021/2022 eğitim planına uygun olarak, Hava Kuvvetleri ve Hava Savunma Birlikleri komutanı başkanlığında, hava savunma kuvvetleri teyakkuz tatbikatı gerçekleştirdiği belirtildi.

S-400 SAVUNMA SİSTEMLERİ EKİPLERİNE TAKDİR

Ülkenin Hava Kuvvetleri Komutanının, tatbikatlara katılan S-400 birimlerinin harekatlarını takdirle karşıladığı bildirilirken, tatbikata Belarus-Rusya ortak muharebe eğitim merkezinin askeri personelinin ilk kez katıldığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, denetim sırasında tüm eğitim hedeflerinin zamanında tespit edildiği ve kavramsal olarak imha edildiği belirtildi.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Karabasan* 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonbaharda yeni bir cephede savaş sinyali var
    Cevapla
  • isimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    hani bizim s400'ler? ne zaman tam kapasite aktif edilecekler?
    Cevapla
  • Kerim 1 yıl önce Şikayet Et
    Aktif edildi sinop da testleri de yapıldı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat depremi sonrası kritik uyarı! 'Ateş çemberi gibi' diyerek bir ilimize dikkat çekti!
Reuters: Batı, Türkiye aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi