Ukrayna'ya ait kargo uçağı Yunanistan'da düştü: 8 ölü

Yunanistan’ın Kavala kenti yakınlarında, Sırbistan’dan kalkan ve Ürdün'e gitmekte olan, tehlikeli madde taşıdığı aktarılan Ukrayna kargo uçağının düştüğü açıklandı. Uçakta bulunan 8 kişi hayatını kaybetti.

GİRİŞ 17.07.2022 11:55 GÜNCELLEME 17.07.2022 11:56
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Sırbistan'dan kalkan ve Ürdün‘e gitmekte olan 1971 model An-12BK Antanov tipi Ukrayna kargo uçağı, Yunanistan'ın Kavala kentinin 26 kilometre batısında bulunan Palaiochori yerleşiminde düştü.

Sırbistan'ın Niş Havaalanından kalkan uçağın, Kosova ve Kuzey Makedonya üzerinden geçtikten sonra Yunanistan'ın Limnos Adası yakınlarında arızalandığı ve acil iniş talebinde bulunduğu öğrenildi. Kavala Havaalanına yönlendirilen uçağın havada alev aldıktan sonra yere çakıldığı ve ardı ardına büyük patlamaların yaşandığı belirtildi.

TEHLİKELİ MADDE TAŞIYORDU

Ürdün'e kargo taşıyan uçağın 12 tonluk tehlikeli madde ile dolu olduğu açıklanırken, uçağın düşmesi sonucu meydana gelen patlamaların etkisiyle etrafa saçılan tehlikeli gaz nedeni ile itfaiye ve kurtarma ekiplerinin uçağa müdahale edemediği açıklandı. 

KARGO UÇAĞINDA BULUNAN 8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sırbistan Savunma Bakanlığı, Sırbistan'dan kalkan ve Yunanistan'ın Kavala kenti yakınlarında düşen 1971 model An-12BK Antanov tipi Ukrayna kargo uçağının içerisinde bulunan 8 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 10
  • Kemalettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Musluman oldugunu savunanların bu yorumlarını okuyan gencleri deist olmaya sevketmeyin musluman hosgorude en onde yer alır
    Cevapla
  • Bu şekilde 1 yıl önce Şikayet Et
    Atina’da düşer mi bir tane rica edeceğim
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynaya silah ve mühimmat taşıyan nakliye uçağına benziyor. ABD desteği düşmüş.
    Cevapla
  • Hyr 1 yıl önce Şikayet Et
    h ha ha antonov dünyada 2 mi 3 tane mi var. rusyada. biri ukraynada geçenlerde imha oldu. rusyaya yardım ederken yakalandııı..... Allah affetmez işte böyleee...
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Evcük araştır eccük. Antonov AN 12 BK sıradan Rus malı orta büyüklükte bir uçak. Senin Ukrayna'da imha edilen dediğin model değil bu.
    Cevapla
  • Zafer Arslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Uçağı İsrail düşürdü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu