ABD'den Almanya'ya F-35 satışına onay! Zamanlaması dikkat çekti

ABD Dışişleri Bakanlığı, Almanya'ya 8,4 milyar dolar değerinde 35 adet F-35 savaş uçağı ve uçak mühimmatı satışına onay verdi.

GİRİŞ 29.07.2022 00:36 GÜNCELLEME 29.07.2022 09:49
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansından yapılan yazılı açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, Almanya'ya tahmini değeri 8,4 milyar dolar olan F-35 uçağı, ilgili ekipmanı ve mühimmatının satışının onaylanmasına karar verdi." ifadesi kullanıldı.

Satış onayına ilişkin Kongreye tebligat gönderildiği belirtilen açıklamada, satış paketinde konvansiyonel iniş kalkış yapabilen 35 adet F-35A uçağı, 37 adet yedek motor, farklı kalibre ve kabiliyete sahip çok sayıda savaş uçağı mühimmatı ve diğer destek ekipmanının yer aldığı kaydedildi.

ONAY ZAMANI DİKKAT ÇEKTİ

Satış onayının, Almanya'nın Ukrayna'ya gelişmiş füze savunma sistemleri vermeyi kabul etmesinden sonra gelmesi dikkat çekti.

Dışişleri Bakanlığının silah satış onayları sadece, ABD yönetimi açısından satışın bir mahzuru olmadığı anlamına geliyor.

ABD Kongresinin, NATO üyeleri için 15, diğer ülkeler için 30 iş günü içinde Bakanlığın kararına itiraz etmemesi durumunda yönetim, satışın yapılmasına onay verilen satış paketinin içeriği için görüşmelere başlıyor.

Bu görüşmelerin sonunda ABD, ilgili ülkeye bir teklif mektubu sunuyor. Teklife olumlu yanıt aldığı takdirde de tedarik işlemi gerçekleşiyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 109
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye f35 uçaklarındaki motor sorunu çözülene kadar f35 e yaklaşmamalı.Uçağın potansiyeli iyi ama motoru yetersiz.Muhtemelen ABD geri dönüşlere bakarak kendi f22 yerine kendi uçağını geliştiriyor.
    Cevapla
  • halil 1 yıl önce Şikayet Et
    her söylenene neden inanıyorsunuz bu makine en gelişmiş silah tabi kötüecekler almayalım diye f16 almak şahine kanmak gibi
    Cevapla
  • Abd 1 yıl önce Şikayet Et
    cok ilginc, bari arms-length olsun odemeler, insan hic kendi kendine satarmi?
    Cevapla
  • Yalnız kurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye çok acil NATO yu toplantıya çagırsın ve yapılan haksızlığı yüksek ses ile anlatsın ihale açılacağını Rusya ve Çin davet edileceğini amerikaya baskıyı NATO yapacak NATO 5 ci maddeyi uygularsa Türkiye buna katılmayacağını çok açık belirtmeli özellikle hava kuvvetleri yetersiz oldugundan dolayı ambargo uygulayacaksın kongre izin vermiyor diyecekler bizi savaşmaya davet ederlerse buna özellikle hava kuvvetleri karılmayacagını belirtmesi gerekiyor ve hava sahasını kullanmaya izin vermeyegecegini açık söylemesi gerekiyor böyle müttefiklik olmaz ABD ye baskıyı NATO yapsın
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bayraktar f-16 ve f-35 leri boşa çıkaracak bir buluş yapsa vayyyy anadını bu dünyanın
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya tamamen batık durumda. Lider kadrosundan medyasına kadar hepsi tekel siyonist. Dolayısıyla sahipleri Amerika.
    Cevapla
  • SC Freiburg.... 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya hakkında ne biliyorsun ??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Netanyahu'yu tutuklanma korkusu sardı! Dünya liderlerine seslendi
Birleşmiş Milletler'den son dakika Refah açıklaması! İsrail'e sert tepki