ABD'de 14 yaşındaki genç kız, tıp fakültesine kabul edildi

2024'te Michigan Üniversitesi'nde derslere başlayacak olan Alena Analeigh, tıp fakültesine kabul edilen en genç Afrikalı Amerikalı oldu.

ABD'de 14 yaşındaki genç kız, tıp fakültesine kabul edildi
ABD'de 14 yaşındaki genç kız, tıp fakültesine kabul edildi
GİRİŞ 29.07.2022 03:57 GÜNCELLEME 29.07.2022 03:57
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD'de 13 yaşında bir dahi çocuk, liseyi bitirdikten sadece bir yıl sonra tıp fakültesine kabul edildi.

Tıp fakültesine giren en genç Afrikalı Amerikalı

Alena Analeigh, mayıs ayında Alabama Üniversitesi Heersink Tıp Okulu'ndan erken kabul mektubu aldıktan sonra tıp fakültesine kabul edilen en genç Afrikalı Amerikalı oldu.

2 üniversitede çift lisans programına kayıtlı

2024 sonbaharına kadar derse başlamayacak olsa da Alena, Arizona Eyalet Üniversitesi ve Oakwood Üniversitesi'nde çift lisans biyolojik bilim programlarına kayıtlı.

NASA'nın en genç stajyeri

Gencin başarıları bununla da bitmiyor. Geçen yıl üniversiteden mezun olduktan hemen sonra Alena, NASA'nın en genç stajyeri oldu.

2 yaşında okumayı öğrendi

Fort Worth, Teksas'ın hemen dışında annesiyle birlikte yaşayan Alena, etkileyici özgeçmişi ve başarısı için zaman yönetimi becerilerine ve disiplinine güvendiğini söyledi.

Alena'nın öğrenmeye açlığı genç yaşta belli oldu. İki yaşına geldiğinde, okumayı öğrenmeye başladı ve beşinci sınıfta lise cebir öğrenmeye başladı.

Genç kızlara ilham kaynağı oldu

Bilim meraklısı Alena, genç kızlara bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik kariyer yollarını keşfetmeleri için ilham verebilmekten gurur duyduğunu söyledi.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • m.gr 1 yıl önce Şikayet Et
    bunu burda anlatıyorsunuzda peki ülkemizde örneği neden yok hani bir ara üstün zekalılar ve diğer dallarda yetenekli çocukların tespiti vardı fakat gelinen nokta şu okul başarısı için öğretmenler ve okul idaresi bu şekildeki öğrenciyi teklif etmesi gerekiyor ve sınavı seçmesi neyse ona teklif etmesi gerekiyor alın size eğitim sistemi
    Cevapla
  • akinaslan 1 yıl önce Şikayet Et
    z kulağı varya)) zırto kuşak
    Cevapla
  • alpi 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazdığınızı önce bi okuyun. 13 yaşında dahi çocuk liseyi bitirmiş ve 2024 de tıp fakültesine başlayacak. Bu arada geçen yıl üniversite yi bitirmiş. Bu nasıl bi haber.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak